2024-01-20 1577 views
將軍澳的餐廳多到你唔信,就算住在將軍澳的朋友,都沒有可能品嚐過所有餐廳!今次仲要係望住個海去品嚐咖啡!裝修以復古工業風為主,門口十分搶眼。仲要面對住將軍澳海濱長廊,坐住海邊,整個環境絕對冇得輸!食物方面:精品咖啡店,主打除了有自家烘焙的咖啡豆之外。亦有供應沙律、意粉、漢堡及意大利飯等主食。Chocolate Sweetie $68既然來到精品咖啡店,當然要試下佢嘅飲品!這杯屬於「期間限定」嘅飲品!面層有層朱古力foam,杯上放上一支肉桂條,而中間仲串住個棉花糖,再灑上可可粉,整杯飲品上枱嘅時候已經好吸睛!濃濃的香味,味道不錯!Hot Matcha Latte $50抹茶味濃郁而清香,甜度亦唔高!甘澀帶甜,味道剛剛好整體來說,無論環境食物都好高質,服務態度亦很到位!在這種環境下靜靜地放空一下,是一個不錯之選擇!另外順帶一提,將軍澳分店係有gelato賣的,這種義式冰淇淋,不使用人工香精或甜味劑,純天然製,唔係很多地方可以食到架,可惜食得太飽嘅我最後才發現,下次一定會試下(咁大架雪糕車,最後才發現,我果然眼大睇過龍🤣🤣🤣)

食物方面:
燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁 (加配煙三文魚)

黑松露薯條配黑松露蛋黃醬

Chocolate Sweetie $68

Hot Matcha Latte $50
抹茶味濃郁而清香,甜度亦唔高!甘澀帶甜,味道剛剛好

香橙伯爵茶批

2024-01-15
燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁 (加配煙三文魚)
黑松露薯條配黑松露蛋黃醬
香橙伯爵茶批
  • 手打安格斯牛肉漢堡
  • Chocolate Sweetie
  • 燒虎蝦帶子田園沙律
將南海旁散步至藍塘傲,來到Urban Coffee Roaster吃晚餐~ 咖啡店很有空間感,散發著悠閒的氛圍。門口一入去就看到亮眼的雪糕車,裡面有不同口味的 gelato,非常吸引🤤 而旁邊亦有些咖啡豆、餐廳精品和T恤可以選購🔸燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁先點個開胃的沙律🥗 色彩繽紛令人食慾大增呢。除了有蝦及帶子外,還有無花果、車厘茄和沙律菜等,拌上檸檬油醋汁非常酸爽清新🔹松葉蟹肉軟殼蟹飯每次都點的菜式🦀 酥脆的軟殼蟹份量十足,底下有三文魚籽、青瓜絲加上流心溫泉蛋,口感豐富,拌勻米飯來吃很惹味!🔸手打安格斯牛肉漢堡配薯條另一主食點了漢堡,漢堡包微微烘過,手打安格斯牛肉很juicy帶肉香,配搭邪惡的煙肉絕對滿足🥓 🔹酸種肉桂卷餐後再吃個濃郁香氣的肉桂卷,外酥內軟,配咖啡就最好不過🔸飲品晚上時分就來一杯Decaf 的Coffee Tonic ☕︎ 帶點果香很清新。另一杯點了Hot Matcha Latte,可免費轉Oat Milk👍🏻 附上美美的拉花,風味十足 🍵
gelato

燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁

🔸燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁

🔹松葉蟹肉軟殼蟹飯

🔸手打安格斯牛肉漢堡配薯條

🔹酸種肉桂卷
餐後再吃個濃郁香氣的肉桂卷,外酥內軟,配咖啡就最好不過
Coffee Tonic

🔸飲品
Matcha  latte

燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁
Coffee Tonic
  • Matcha  latte
2024-01-11 102 views
今日同屋企人朝早嚟到將軍澳海旁散步,行經呢間餐廳感覺好悠閒好寫意,就入去食個早餐。餐廳有戶外枱,如果喜歡一邊望海一邊曬太陽,並且休閒咁食嘢,坐室外位置會更加chill。餐廳室內十分闊落,窗邊位置真係好適合一個人靜靜地放空並且享受美食。平日11點前原來有個早鳥優惠menu😍。♦️英式早餐$118,另加配$25要煙三文魚,自選飲品有半價優惠,點咗Mocha +$27(半價)。酸種多士烘到十分香脆,好有咬口。炒蛋炒得剛剛好,放在酸種多士上面一齊食會有不同的口感。連伴碟嘅士多啤梨同藍莓都超級香甜,平時自己買都買唔到咁香甜。♦️松葉蟹肉軟殼蟹飯 $148,另加杯Latte $45。好驚喜,蟹肉都好多,軟殼蟹竟然有咁大隻,底下仲有溫泉蛋!溫泉蛋簡直係加分位,令到個飯好香滑。☕️餐廳好多咖啡種類選擇,仲有節日限定咖啡Christmas Coffee,都好特別。可能係平日嘅早上,得一位侍應接待,不過侍應好醒目,一個人負責沖咖啡拉花,接待,上菜,執拾枱,同埋單都有條不紊。我準備埋單起身,佢已經即刻行埋嚟處理👍🏻。

平日11點前原來有個早鳥優惠menu😍。

♦️松葉蟹肉軟殼蟹飯 $148,另加杯Latte $45。

2024-01-11
$180 (Breakfast)
  • 松葉蟹肉軟殼蟹飯
  • Mocha
  • Latte
難怪住將軍澳的友人極力推薦! 雖然在將軍澳海旁 (比尖沙咀海旁更chill😍),但其實距離地鐵站也不到10分鐘又是一家令我想回訪的高質cafeヾ(。>﹏<。)ノ゙✧*。 ✿ 手打安格斯漢堡配薯條 $138 (另加一)超巨大,感覺是正常的2倍😳材料豐富,漢堡扒表面焦脆,但整體配搭不膩大量薯條也很高質,內裡滿滿薯蓉,配黑松露蛋黃醬😍 ✿ 松葉蟹肉軟殼蟹飯 $148 (另加一)軟殼蟹幾乎有半個碟子大,香脆有蟹膏😚粒粒分明的珍珠飯 拌進流心蛋和蛋黃醬後,味道十分豐富,青瓜絲令整體清新 ✿ Cappuccino (Hot) $45 (另加一)• Decaf, Oat milk本來的價錢是合理水平但連選無咖啡因,和燕麥奶,都不用加錢,大加分🥹無咖啡因一樣很香,多喝幾杯都不怕😈 ✿ Apple and hibiscus tea (Hot) $42 (另加一)香氣撲鼻,甜甜的,很適合睡前一杯的感覺😚 ✿ Gelato 2 scoops $98 (另加一)• 開心果、蜜瓜進門是看到有雪糕車已經決定要點🤣開心果有驚喜😍味濃綿密,甜度自然蜜瓜味道也很自然,完全不帶藥水味不過較甜和偏雪葩感覺,
難怪住將軍澳的友人極力推薦!
又是一家令我想回訪的高質cafeヾ(。>﹏<。)ノ゙✧*。

✿ 手打安格斯漢堡配薯條 $138 (另加一)

超巨大,感覺是正常的2倍😳
材料豐富,漢堡扒表面焦脆,但整體配搭不膩
大量薯條也很高質,內裡滿滿薯蓉,

配黑松露蛋黃醬😍
手打安格斯漢堡配薯條

✿ 松葉蟹肉軟殼蟹飯 $148 (另加一)
松葉蟹肉軟殼蟹飯

軟殼蟹幾乎有半個碟子大,香脆有蟹膏😚
松葉蟹肉軟殼蟹飯

✿ Cappuccino (Hot) $45 (另加一)
• Decaf, Oat milk
本來的價錢是合理水平
但連選無咖啡因,和燕麥奶,都不用加錢,大加分🥹
無咖啡因一樣很香,多喝幾杯都不怕😈

香氣撲鼻,甜甜的,很適合睡前一杯的感覺😚

✿ Gelato 2 scoops $98 (另加一)
• 開心果、蜜瓜
Gelato

進門是看到有雪糕車已經決定要點🤣

開心果有驚喜😍味濃綿密,甜度自然
Gelato (pistachio)

蜜瓜味道也很自然,完全不帶藥水味
不過較甜和偏雪葩感覺,應該是因為水果比例多?
Gelato (melon)

還有杏仁味😳下次要試

每位最少點一杯飲品,不過飲品選擇多而高質,即使沒有規定我也一定會點😂

手打安格斯漢堡配薯條
Gelato (pistachio)
  • Gelato
  • Decaf coffee
  • 手打安格斯牛肉漢堡配薯條
2023-12-06 984 views
去左一間位於將軍澳唐賢街藍塘傲地下又向海的餐廳Urban Coffee Roaster食晚飯,坐在餐廳欣賞跨灣大橋海景。餐廳裝修簡約以工業風為主,餐廳入口對面擺設一架仿古雪糕車,售賣Gelato意大利雪糕,仲有售買T恤和咖啡豆。青春的服務員招呼夠細心,經常替客人加水。燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁 $128虎蝦和帶子夠新鮮又大隻,沙律菜和車厘茄份量都不少,檸檬油醋汁配田園沙律酸酸甜甜,食落胃口大開。牛油果吞拿魚蓉酸種多士 $118新鮮嫩滑的吞拿魚蓉和清新嫩滑的牛油果,脆卜卜的酸種多士,食落有二種豐富的口感。蒜香柚子雞翼 $88雞翼炸到金黃色,雞翼食落有蒜香味和甜甜地的柚子味,越食越開胃。1 Scoop -GelatoDouple Chocolate Waffle Cone $58意大利雙重朱古力雪糕窩夫微甜,好有濃郁朱古力味,窩夫又脆脆地。Coffee Waffle Cone$58意大利咖啡雪糕窩夫不太甜,有香濃的啡味。Hot Americano $40好香濃的咖啡,入口唔會苦澀,好順喉。Ice 85% Chocolate$5485%凍朱古力唔太甜,好香濃朱古力的凍飲。

青春的服務員招呼夠細心,經常替客人加水。

燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁 $128

牛油果吞拿魚蓉酸種多士 $118

蒜香柚子雞翼 $88

1 Scoop -Gelato
Coffee Waffle Cone$58
意大利咖啡雪糕窩夫不太甜,有香濃的啡味。

Hot Americano $40
好香濃的咖啡,入口唔會苦澀,好順喉。

Ice 85% Chocolate$54
85%凍朱古力唔太甜,好香濃朱古力的凍飲。
Dinner
第一次嚟呢度食嘢,環境幾舒服💆🏻,雖然冇澳南另一邊的風景開揚,但都係對住海皮。餐廳佈置簡約,檯與檯之間有一定距離,適合三兩朋友吹水食嘢🥂。Lunch hour點咗午餐,飲品跟餐半價。是日餐湯🍲:網上點餐冇提及餐湯係咩湯,侍應亦冇補充。湯的份量迷你,約3-4湯匙🥄,面頭有2小塊多士粒;湯係creamy,呈淡黃色,飲完唔清楚係咩味,覺得一般烤澳洲西蘭花大啡菇水波蛋酸種多士:所見即所得,份量以女仔嚟講可能7-8成飽,男人應該唔夠食🥲;最飽肚係酸種多士🍞,只有1件,水波蛋🥚亦得有1隻。蔬菜🥗新鮮,2枝澳洲西蘭花🥦尤其爽脆,味道似嫩菜心。水波蛋🥚雖有爆漿,但唔算厲害,如果蛋漿多啲會更好。大啡茹🍄味道一般,橄欖油比較重手。酸種麵包🍞係一貫的煙韌偏硬,唔易切開/咬開,少少界口,但味道👌🏻。Dirty☕配燕麥奶:跟餐半價;啡底濃,有明顯苦味,我接受到同埋覺得幾提神,但喜歡奶啡的人應該會覺得太苦整體嚟講,呢度環境舒服,服務正常,食材健康(都係原型食物),食物味道亦唔錯。作為素食者,呢間餐廳提供的選擇極多(雖然萬變不離all day breakfast的變奏😅),唯一令人卻步係價錢💲💲💲,佢的食物份量唔大

Lunch hour點咗午餐,飲品跟餐半價。

(午餐)是日餐湯

(午餐)澳洲西蘭花大啡菇水波蛋酦種多士

(跟餐半價)Dirty

整體嚟講,呢度環境舒服,服務正常,食材健康(都係原型食物),食物味道亦唔錯。作為素食者,呢間餐廳提供的選擇極多(雖然萬變不離all day breakfast的變奏😅),唯一令人卻步係價錢💲💲💲,佢的食物份量唔大,係咁意lunch連加一後大均消費$150,都貴😝。間唔時食一次係幾chill💆🏻,但暫時未有經濟能力成為佢lunch hour的熟客😆😆。
$150 (Lunch)
(跟餐半價)Dirty
同同事一共七人黎食lunch不過只有五個人有得食我同另外一個同事由13:06落單等到13:55都冇得食一路追既時候侍應都係hea答整緊其實都冇去check/追過最後都係話幫我地轉外賣因為我哋已經食唔切不過重點係轉咗外賣都係收咗我哋10% service Charge同埋侍應係一句唔好意思都冇講過只係話佢哋今日廚房唔夠人仲有一位男侍應好似患咗躁鬱症咁成日喺度掟嘢其實收得依個價錢真係唔expect係咁既服務態度作為urban coffee roster長期既coffee beans subscriber都真係非常失望啱啱都cut咗個coffee beans subscription宜家一肚氣食咗個外賣手撕豬漢堡冇味,啲肉又好韌原來等咗一個鐘仲收加一既外賣係唔好食的
同同事一共七人黎食lunch

仲有一位男侍應好似患咗躁鬱症咁成日喺度掟嘢
其實收得依個價錢真係唔expect係咁既服務態度
都真係非常失望

宜家一肚氣食咗個外賣
手撕豬漢堡冇味,啲肉又好韌
原來等咗一個鐘仲收加一既外賣係唔好食的
2024-05-10
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
星期日入面唔full之前食過幾次 諗住今日再食多次但今日真係o晒咀既失望 $118 牛油吞拿魚用酸種多士 之前食過牛油果同吞拿魚蓉都好豐滿 但今日完全係明hea 你! 冇誠意 !「牛油果蓉薄薄 吞拿魚蓉,直程係少少 擦都擦唔到滿,都唔計佢擺盤得嗰兩條草勁核突」$138 burger味道還可以,但係中間嘅漢堡扒完全係乾晒已經唔係多人,要等都唔係問題 成個餐完全係錯之前都唔係咁嘅水準完全極級下降鄰居朋友群組見完,都即刻話唔會再食
星期日入面唔full
之前食過幾次 諗住今日再食多次
但今日真係o晒咀既失望

$118 牛油吞拿魚用酸種多士
之前食過牛油果同吞拿魚蓉都好豐滿
但今日完全係明hea 你! 冇誠意 !
「牛油果蓉薄薄 吞拿魚蓉,直程係少少
擦都擦唔到滿,都唔計佢擺盤得嗰兩條草勁核突」

$138 burger
味道還可以,但係中間嘅漢堡扒完全係乾晒

已經唔係多人,要等都唔係問題
成個餐完全係錯
之前都唔係咁嘅
水準完全極級下降

鄰居朋友群組見完,都即刻話唔會再食

2024-05-05
$200 (Lunch)
2024-04-14 17 views
這次來到將軍澳和家人吃晚飯,找到了將軍澳這間位於海旁的咖啡店😚光是門面就很吸引了,牆壁上的畫散發著休閑的氣息,迫不及待想立即進入餐廳🥰🥰裡面裝修都是以休閒為主,燈光柔和,而且在室內也可以看到外面的海景,非常舒適,打卡也很好看😍😍🧡松葉蟹肉軟殼蟹飯 $148非常推薦!!!超好吃😋飯有點偏向日式,軟殼蟹超大隻,而且炸得很脆很香👍🏻👍🏻其他配料還有松葉蟹肉、温泉蛋等,每一口都非常豐富好吃🤤🤤🧡手打安格斯牛肉漢堡配薯條 $138+$15 牛油果份量很足!裡面的牛肉很厚很多汁,而且牛味也很重,還有芝士和煙肉,超級多料😚😚薯條也很贊,炸得很脆,鹽的份量剛剛好,重點是那個醬,超搭!好吃!🧡新鮮青口配秘魯辣椒汁 $118很大碗😍😍青口數量比想像中多,而且很新鮮,沾點秘魯辣椒汁吃很美味,微辣又不蓋過青口的甜👍🏻🧡季節限定雪糕(單球)$58我們選了比較少見的開心果口味,甜而不膩,每口都能嚐到淡淡的開心果味,而且可以選擇用杯或餅乾筒裝,好吃!🧡法式焦糖班戟 $108超大份的甜品!!🤤🤤🤤班戟有三層,很鬆軟,而且是熱的👍🏻👍🏻法式焦糖做得很出色,淋在班戟上吃,超級滿足喜歡吃甜的人!🧡Hot Apple and

🧡松葉蟹肉軟殼蟹飯 $148

🧡手打安格斯牛肉漢堡配薯條 $138
+$15 牛油果

🧡新鮮青口配秘魯辣椒汁 $118

🧡季節限定雪糕(單球)$58

🧡法式焦糖班戟 $108

🧡Hot Apple and Hibiscus Tea $43

🧡Orange Juice $40

2024-04-01 19 views
將軍澳其中一个受歡迎的是居民隨時隨地可以在海邊散步或到海邊餐廳休閑吃飯飲咖啡,享受生活。這家是其中一家海邊餐廳,對我來说是最好的,因為全室內冷氣。食物選擇不多,汉堡套餐的汉堡沒有預期的鮮嫰和肉汁豐富,有點兒乾,加上沒有醬汁配搭,使其吃起來更乾身,漢堡的配套是薯條,薯條炸出來也十分過火,油膩的感覺較強。Pancake就如相片的效果一樣,比較油膩,肥美,雖然牛油和蜜糖豐富,但並沒有太甜的口感,只是廚子把pancake煎太焦了,中間一塊黑得厲害。
這家是其中一家海邊餐廳,對我來说是最好的,因為全室內冷氣。
2024-03-18 36 views
今日同老公諗住嚟海旁食晚餐chill下,一search之下,發現呢邊都有Urban Coffee Roaster,因為之前喺尖沙咀點食過覺得好味,所以就揀咗呢間。沿用返佢哋一貫工業風嘅設計,好靚好有feel,成個場嘅座位都非常闊落,坐得舒服。《炸魚薯條》$118食西餐,當然唔少得炸魚薯條,呢個鱈魚柳皮薄,又脆口,而裏面嘅鱈魚冇雪藏味 而且口感好滑,薯條亦都好脆。《辣肉腸炒鮮魷魚》$88老公好鍾意辣肉腸,不過因為辣肉腸本身比較鹹配埋清清地甜甜地嘅魷魚就啱啱,呢個配搭真係幾出色,魷魚本身大甜味又林又爽口。《明太子忌廉意粉烏魚子》$148一向都好鍾意明太子嘅意粉,呢個都做得好好,意粉軟硬度適中,明太子味好濃郁,意粉本身亦都好掛汁。《手打安格斯牛肉漢堡配薯條》$138漢堡好大個,餡料充足,漢堡不下Juicy而且唔會一咬就散晒,牛味濃,包嘅面亦都脆脆地,整體嚟講口感幾好。食西餐,當然要配杯啤酒,佢哋而家做緊套餐優惠,嘢食加杯啤酒嘅套餐,價錢好合理!總括嚟講呢間餐廳嘅味道唔錯,價錢都唔貴,有機會會再幫襯。

《炸魚薯條》$118

《辣肉腸炒鮮魷魚》$88

《明太子忌廉意粉烏魚子》$148

《手打安格斯牛肉漢堡配薯條》$138

2024-03-18 14 views
Creme Brûlée Pancake                                       As a lover of both pancakes and desserts, I had high expectations, and I must say, they were exceeded. The pancake was flawlessly fluffy, with a golden-brown exterior that hinted at the caramelized sweetness to come . Matcha Latte                                 The vibrant green hue of the matcha instantly caught my eye, and the first sip confirmed its quality.Dirty                               a bold and invigorating concoction that c
Creme Brûlée Pancake
Matcha Latte
Dirty
                              a bold and invigorating concoction that combines espresso with a splash of velvety milk and a hint of chocolate syrup.
Caramel Latte
                            The aroma alone was enough to make my mouth water, and the taste did not disappoint.
2024-03-05
Lunch
2024-03-14 41 views
假日的早餐是很重要的,雖然很多時候它會是Brunch 🙈但,早起的鳥身有蟲吃🐦,這裡的weekend早餐只到10點喔!❤ 水果蜂蜜穀物乳酪碗 $68軟滑綿潤的口感,甜脆的穀物,加上清新的水果,是最適合夏天的的早餐之一😘 不過由於不太喜歡甜,感覺蜂蜜可以省略😜❤ 英式早餐(加Parma Ham) $118+$35假日就會特別想吃個很豐富的早餐 !看到滿滿的食物感覺特別幸福😍 每樣都有精心炮製,Parma Ham有畫龍點睛的效果👍❤️ Flat White $45❤️ Latte $49咖啡都很香濃綿滑,可以回頭!🥳
假日的早餐是很重要的,雖然很多時候它會是Brunch 🙈

❤ 水果蜂蜜穀物乳酪碗 $68
軟滑綿潤的口感,甜脆的穀物,加上清新的水果,
是最適合夏天的的早餐之一😘
不過由於不太喜歡甜,感覺蜂蜜可以省略😜

❤ 英式早餐(加Parma Ham) $118+$35
假日就會特別想吃個很豐富的早餐 !
看到滿滿的食物感覺特別幸福😍
每樣都有精心炮製,Parma Ham有畫龍點睛的效果👍

❤️ Flat White $45
❤️ Latte $49
咖啡都很香濃綿滑,可以回頭!🥳
$134 (Breakfast)
2024-02-28 27 views
舒適嘅海旁Cafe嚟到將軍澳藍塘傲之前幾間分店都試過係未試過呢一間對住海嘅Cafe 今日嚟食午餐,但係兩個人非常之肚餓,叫咗好多嘢食叫咗一款白酒煮青口配一片多士、手打牛肉burger、吞拿魚蓉牛油果多士、仲有個焦糖pancake白酒煮青口,唔太新鮮,所以下次可以唔需要點手打牛肉漢堡牛肉夠厚夠多肉汁,配料都好多成個漢堡包都非常之大吞拿魚蓉牛油果多士原來吞拿魚同牛油果有幾夾,因為一般出面食都係三文魚配牛油果焦糖pancake係幾出色,焦糖醬面層係脆脆,pancake亦都好有份量👍🏻👍🏻
舒適嘅海旁Cafe嚟到將軍澳藍塘傲

之前幾間分店都試過係未試過呢一間對住海嘅Cafe

今日嚟食午餐,但係兩個人非常之肚餓,叫咗好多嘢食

白酒煮青口,唔太新鮮,所以下次可以唔需要點

2024-02-16
Lunch
2024-01-29 47 views
星期天沿將軍澳跨灣大橋散步,在海濱長廊見到香港本地精品烘豆咖啡品牌【Urban Coffee Roaster】旗艦店的門面非常亮眼,室外及室內坐位約3000呎,復古工業風裝潢偌大舒適,一於來歇歇腳順道吃個晚餐。餐廳提供早午餐、漢堡、意粉飯類、沙律餐湯、輕食炸物、甜品等,當中最特別的是結合南美洲食材和烹調手法及日本菜做成的fusion菜式。店內亦設特製雪櫃專門將咖啡豆保存在攝氏-18度和-60度,讓客人嚐到比賽級水平之優質精品咖啡。黑松露薯條配黑松露蛋黃醬 ($68) 新鮮炸起,入口又熱又脆。薯條偏粗身,薯味濃鬱,做到外脆內軟糯的口感。黑松露份量不算多,但也帶來點點香氣,蘸些松露蛋黃醬吃更添美味。素菜早餐 ($128) 有車厘茄、沙律菜、士多啤梨、藍莓、大啡菇、牛油果、哈羅米芝士、炒蛋和酸種多士。其中哈羅米芝士比較少見,煎得外脆內軟富彈性,趁熱吃下口感彷如雞肉。牛油果軟硬適中,綿密香醇伴著酸種多士吃簡直是絕配。 和風鰻魚飯 ($158) 鰻魚肥美,燒得香口,吃下肉厚質嫰,加上甜甜蒲燒汁,啖啖肉之餘不會太乾身。滑蛋蓋上白飯,滑滑蛋汁令人吃不停口,如果醬汁可以多一些定會更美味。吃完主食當然少

黑松露薯條配黑松露蛋黃醬 ($68)
素菜早餐 ($128)
和風鰻魚飯 ($158)
吃完主食當然少不了甜點,將軍澳分店有來自西西里【Stecco Natura】健康低卡及無麩質(gluten-free)的Gelato,雪糕車內有5款口味,包括杏仁、朱古力、香芋、哈蜜瓜等可供選擇。
熱情果牛奶朱古力批 ($68)
批底烘得鬆脆,面層朱古力慕絲細滑濃香,中間夾著酸酸甜甜的熱情果醬正好中和朱古力的甜度,整體清新富層次感。
Hot Caramel Latte ($48)
店內咖啡均可免費升級Havredals瑞典燕麥奶,對於乳糖不耐的朋友簡直是福音。

Iced 75% Chocolate ($54)
入口順滑,朱古力味濃而不澀,朱古力控不可錯過。