2024-01-11 102 views
今日同屋企人朝早嚟到將軍澳海旁散步,行經呢間餐廳感覺好悠閒好寫意,就入去食個早餐。餐廳有戶外枱,如果喜歡一邊望海一邊曬太陽,並且休閒咁食嘢,坐室外位置會更加chill。餐廳室內十分闊落,窗邊位置真係好適合一個人靜靜地放空並且享受美食。平日11點前原來有個早鳥優惠menu😍。♦️英式早餐$118,另加配$25要煙三文魚,自選飲品有半價優惠,點咗Mocha +$27(半價)。酸種多士烘到十分香脆,好有咬口。炒蛋炒得剛剛好,放在酸種多士上面一齊食會有不同的口感。連伴碟嘅士多啤梨同藍莓都超級香甜,平時自己買都買唔到咁香甜。♦️松葉蟹肉軟殼蟹飯 $148,另加杯Latte $45。好驚喜,蟹肉都好多,軟殼蟹竟然有咁大隻,底下仲有溫泉蛋!溫泉蛋簡直係加分位,令到個飯好香滑。☕️餐廳好多咖啡種類選擇,仲有節日限定咖啡Christmas Coffee,都好特別。可能係平日嘅早上,得一位侍應接待,不過侍應好醒目,一個人負責沖咖啡拉花,接待,上菜,執拾枱,同埋單都有條不紊。我準備埋單起身,佢已經即刻行埋嚟處理👍🏻。

平日11點前原來有個早鳥優惠menu😍。

♦️松葉蟹肉軟殼蟹飯 $148,另加杯Latte $45。

2024-01-11
$180 (Breakfast)
  • 松葉蟹肉軟殼蟹飯
  • Mocha