第一次嚟呢度食嘢,環境幾舒服💆🏻,雖然冇澳南另一邊的風景開揚,但都係對住海皮。餐廳佈置簡約,檯與檯之間有一定距離,適合三兩朋友吹水食嘢🥂。Lunch hour點咗午餐,飲品跟餐半價。是日餐湯🍲:網上點餐冇提及餐湯係咩湯,侍應亦冇補充。湯的份量迷你,約3-4湯匙🥄,面頭有2小塊多士粒;湯係creamy,呈淡黃色,飲完唔清楚係咩味,覺得一般烤澳洲西蘭花大啡菇水波蛋酸種多士:所見即所得,份量以女仔嚟講可能7-8成飽,男人應該唔夠食🥲;最飽肚係酸種多士🍞,只有1件,水波蛋🥚亦得有1隻。蔬菜🥗新鮮,2枝澳洲西蘭花🥦尤其爽脆,味道似嫩菜心。水波蛋🥚雖有爆漿,但唔算厲害,如果蛋漿多啲會更好。大啡茹🍄味道一般,橄欖油比較重手。酸種麵包🍞係一貫的煙韌偏硬,唔易切開/咬開,少少界口,但味道👌🏻。Dirty☕配燕麥奶:跟餐半價;啡底濃,有明顯苦味,我接受到同埋覺得幾提神,但喜歡奶啡的人應該會覺得太苦整體嚟講,呢度環境舒服,服務正常,食材健康(都係原型食物),食物味道亦唔錯。作為素食者,呢間餐廳提供的選擇極多(雖然萬變不離all day breakfast的變奏😅),唯一令人卻步係價錢💲💲💲,佢的食物份量唔大

Lunch hour點咗午餐,飲品跟餐半價。

(午餐)是日餐湯

(午餐)澳洲西蘭花大啡菇水波蛋酦種多士

(跟餐半價)Dirty

整體嚟講,呢度環境舒服,服務正常,食材健康(都係原型食物),食物味道亦唔錯。作為素食者,呢間餐廳提供的選擇極多(雖然萬變不離all day breakfast的變奏😅),唯一令人卻步係價錢💲💲💲,佢的食物份量唔大,係咁意lunch連加一後大均消費$150,都貴😝。間唔時食一次係幾chill💆🏻,但暫時未有經濟能力成為佢lunch hour的熟客😆😆。
$150 (Lunch)
(跟餐半價)Dirty