2024-03-23 61 views
今天相約朋友在厚福街午膳,殊不知一行5人,太耐冇見,雞啄唔斷⋯⋯於是朋友話要轉場,再戰甜品,繼續傾落去,一時間又諗唔到食咩甜品,唯有交俾FB 搜尋🔍就在附近的The One 找地方繼續!我們一行5人,被派往坐圓枱。單單依張圓枱已經夠鬼馬,路軌火車不斷地轉轉轉!小朋友見到一定很開心🥳。這裡落單有點奇怪,點招牌冷、熱梳乎厘要店員落單,而其他就QR CODE落,由於我們已吃午飯,只是打算過來吃甜品,因此叫店員落了單,作兩個甜品之後,就在QR CODE自己 落飲品,在飲品方面,因為想走糖或少甜,最後自動落單後,又再告知店員,在這方面相當沒有彈性,倒不如一次過店員落單,嚟得仲簡單直接。A8 Premium Smile pancake $138~單看這個甜品已心花怒放,影相打咭一流。招牌梳乎厘$138~相比Smile Pancakes 來得簡約,即叫即做,暖暖的,筆者反而喜歡。Matcha Latte $40~朋友點嘅抹茶Latte, 顏色方面完全不是綠色,像芝麻Latte,朋友以為點錯,但飲落是有點點抹茶味,但未見吸引。cappuccino $40~筆者點了Cappuccino ,多多泡,配招牌
就在附近的The One 找地方繼續!

我們一行5人,被派往坐圓枱。
單單依張圓枱已經夠鬼馬,路軌火車不斷地轉轉轉!
小朋友見到一定很開心🥳。

單看這個甜品已心花怒放,影相打咭一流。

招牌梳乎厘$138~

Matcha Latte $40~

cappuccino $40~
筆者點了Cappuccino ,多多泡,配招牌Pancakes 來得幾滿足。

2024-03-22
$106 (Tea)