2017-03-09 339 views
第一次食嘅時候叫咗個腐竹雞蛋糖水,甜度適中,十分香滑,薏米亦非常有口感。甚至乎係我平時唔鍾意食嘅白果,佢都煲到好淋,好易入口,好味,係款式普通蛋非常之有驚喜嘅一個甜品。之後有時經過但佢都冇開。今次夜晚經過佢終於有開,我叫左個腐竹雞蛋糖水,而朋友就叫左個燉蛋白。我哋每人分別加$6要咗芋圓同紫薯圓。上枱嘅時候我哋都「嘩」咗一聲,因為份量真係好多,因為芋圓都係叫得起價嘅甜品,冇諗過咁慷慨俾咁多😢。朋友個燉蛋白好香滑,啲紫薯圓真系有紫薯味,味道自然,唔係好人工食完個口好唔舒服嗰種,連對紫薯冇乜特別興趣嘅我都讚不絕口。加完芋圓同紫薯圓都系分別$21同$26,物有所值。雖然感覺上佢冇附近甜品舖咁多人流,比較家庭式,但我覺得佢出品有質素,而且服務態度良好,為晚上畫上圓滿的句號。😋值得支持的小店!時經過但佢都冇開。今次夜晚經過佢終於有開,我叫左個腐竹雞蛋糖水,而朋友就叫左個燉蛋白。我哋每人分別加$6要咗芋圓同紫薯圓。上枱嘅時候我哋都「嘩」咗一聲,因為份量真係好多,因為芋圓都係叫得起價嘅甜品,冇諗過咁慷慨俾咁多😢。朋友個燉蛋白好香滑,啲紫薯圓真系有紫薯味,味道自然,唔係好人工食完個口好唔舒服嗰種,連對紫
  • 紫薯圓
  • 腐竹雞蛋糖水