2023-08-20 683 views
The Pearl 係尖沙咀瑞生酒店嘅4樓,餐廳有藝術風格又有雲石感覺,有室內室外仲有bar台,如果天氣涼D,坐係出面好chill。。Seared Hokkaido Scallops $108頭盤有北海道帶子,4粒大大粒啖啖肉,表面煎到金黃香噴噴,面頭有D味噌醬帶咸香,下面有枝豆蓉幾fresh,配合埋味道非常特別。Smoked Salmon Cheese Rolls $98煙三文魚芝士卷面頭有好多三文魚籽,裡面收埋好rich既cream cheese,如果連埋青瓜一齊食,會非常爽脆,食完唔會好膩。Braised Australian Beef Cheek $328澳洲牛面頰真係好味,份量好大,入口非常軟綿綿,個醬好入味仲食到骨膠原既感覺。配菜有薄切日本大根,香甜又有多汁,隔離有個炸可樂餅,皮薄香脆裡面仲有肉同薯蓉餡。Grilled Australian Lamb Striploin $158羊肉唔羶,西冷啖啖肉冇脂肪,兩大條好好味,幾腍好有炭燒味,配菜有小蕃茄、蘆荀、蒜等等,非常豐富。兩杯cocktailFirst night,有百香果同提子味,味道偏甜,中間有粒大冰會慢慢融,愈飲愈好

Seared Hokkaido Scallops $108

燴澳洲牛面額

烤澳洲羊西冷

兩杯cocktail
First night,有百香果同提子味,味道偏甜,中間有粒大冰會慢慢融,愈飲愈好飲。
First morning,幾特別,山竹果汁加冷泡紅茶,幾清新。
燴澳洲牛面額
烤澳洲羊西冷