2022-12-30 454 views
相信平時鐘意打卡同周圍食好西既大家,對蟲二一啲都唔陌生。今日難得早收工,去旺角行街,緊係要去蟲二食我心心念念左好耐既伯爵茶麻糬傳統班戟啦!一汁三菜 便當 ~烤芝士漢堡扒伴海苔肉鬆漢堡扒軟綿綿,有淡淡既洋蔥味,加上芝士同照燒汁,融合得岩岩好。另外,加上肉鬆又係另一番風味。~櫻花蝦豆乳味噌豚肉高麗菜卷配高野豆腐及年糕福袋味噌湯好香櫻花蝦,豚肉高麗菜卷非常入味,高野豆腐及年糕福袋出面既腐皮都吸滿湯汁,清淡但有鮮味。日本穀米杞子醬油炊飯入面有蕃茄仔,最特別係食用方法,有三部曲,職員會比張卡仔教你點樣食。我最鍾意既就係加入慢煮蛋既食法,蛋黃又香又滑,令到炊飯既口感更豐富。伯爵茶麻糬傳統班戟好香伯爵荼味,班戟好似強糕咁,軟綿綿,加埋麻糬煙煙韌韌。桂花蜜梳打有好多既桂花係上面,視覺同味覺既享受。綠茶伯爵茶鍾意伯爵茶既朋友,一定唔可以錯過。比起平時飲到既伯爵茶唔同,幾特別。

一汁三菜 便當
~烤芝士漢堡扒伴海苔肉鬆

~櫻花蝦豆乳味噌豚肉高麗菜卷配高野豆腐及年糕福袋

伯爵茶麻糬傳統班戟
好香伯爵荼味,班戟好似強糕咁,軟綿綿,加埋麻糬煙煙韌韌。

桂花蜜梳打
有好多既桂花係上面,視覺同味覺既享受。

• 一汁三菜便當
  • 高野豆腐豆乳豚肉野菜卷配櫻花蝦