2021-12-15 123 views
同朋友在THE ONE 吃完晚飯後,經過Gram Cafe & Pancakes,這是一間日本人氣的甜品店,來香港開分店有已幾年時間。見到相片好吸引,於是和朋友入去試吓。因為時間唔吻合,所以食唔到鎮店之寶-厚厚疊成三層軟綿綿嘅梳乎厘班戟。雖然如此,見到其他款式賣相都唔錯,朋友點了焦糖香蕉班戟,香蕉切開了一半,兩邊平面有一層香脆的焦糖,喜愛食甜的一定要叫他,班戟味道鹹鹹地,配上楓糖漿一起吃,味道幾特別;另外還有碎合桃伴碟中和了甜甜的焦糖及楓糖漿;而我就點了雜果朱古力班戟,配多款新鮮水果以及朱古力醬,七彩繽紛非常漂亮。兩款班戟都有大大嘅cream,軟綿綿,入口即溶。這裡環境舒適,坐得舒服,是與知己相聚的好地方。
雜果朱古力班戟
焦糖香蕉班戟
2021-11-15
$120 (Last Night Supper)
雜果朱古力班戟
焦糖香蕉班戟