📍蟲二 Poach旺角上海街618號頂樓———————————————伯爵茶麻糬傳統班戟(💰: 85 hkd) 伯爵茶麻糬班戟🥞帶有淡淡伯爵茶香🍵,質感厚實,咬落去有甘甜煙韌嘅麻糬,好有咬口,啱晒一眾煙韌控😙 面頭除咗放上水果粒、一球北海道牛奶雪糕之外,仲灑左啲焦糖、粟米片脆脆,加埋燒海鹽芝士醬同蜜糖,唔單止有咸有甜,仲有凍有熱,層次感十足‼️ 成個賣相色彩繽紛,絕對係打卡首選~(補充一下:因為影相耐咗少少,影到雪糕溶溶地咁🙈 但甜品上嘅時候雪糕絕對係完整無缺的!下次會緊記遇到有雪糕嘅甜品時好好控制攝影時間😜)平心而論,環境同食物外觀嘅打卡指數絕對係爆分📸,但略嫌價錢性價比低咗少少🤏 不過佢全日都係同一個Menu,如果夜晚食呢個價錢感覺上又抵番啲😆整體評分 (6個🐽為滿分)味道:🐽🐽🐽🐽🐽抵食:🐽🐽🐽🐽🐽環境:🐽🐽🐽🐽🐽🐽服務:🐽🐽🐽🐽🐽🐾: 旺角站A2出口步行2分鐘
📍蟲二 Poach
旺角上海街618號頂樓
———————————————
伯爵茶麻糬傳統班戟
(💰: 85 hkd)
伯爵茶麻糬傳統班戟

整體評分 (6個🐽為滿分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽🐽