自從上海街618活化左頂樓有間日式餐廳一直好受歡迎,餐廳有室內同戶外位置,擺左好多植物令人覺得好舒服! 佢地主打日式家庭菜,提供多款便當同一汁三菜套餐今次黎到試左都好有驚喜一汁三菜 $150一主食配上是日副菜、63c 慢煮蛋同鰹魚昆布茶高湯主食揀左豆辦醬箱漬燒鯖魚,大大條外皮脆脆地,同中式既豆辦醬又幾夾可以配上日本穀米杞子醬油炊飯一齊食更滋味蛋黃醬煎魚餅 $55魚餅切條有咬口,配上蛋黃醬更惹味酒鬼朱古力麻薯傳統班戟 $118班戟軟熟,加入麻薯更有咬口,幾鐘意用左威士忌,百利甜酒同朱古力整成既醬,甜而不膩,仲有雪糕有種冰火相融既感覺桂花烏龍 $65用個茶壺裝住好精緻,啖啖桂花香茶味濃,有助解膩惱春風 $90呢杯係餐廳既特色Cocktail,加入冷泡黑莓茶、玫瑰酒同鮮橙汁,甜甜酸酸好開胃

今次黎到試左都好有驚喜

一汁三菜 $150
一主食配上是日副菜、63c 慢煮蛋同鰹魚昆布茶高湯
可以配上日本穀米杞子醬油炊飯一齊食更滋味

蛋黃醬煎魚餅 $55
魚餅切條有咬口,配上蛋黃醬更惹味

酒鬼朱古力麻薯傳統班戟 $118

桂花烏龍 $65
用個茶壺裝住好精緻,啖啖桂花香茶味濃,有助解膩

惱春風 $90