2015-08-17 1332 views
最近成日去銅鑼灣行,當然要搵下有咩好食,朋友帶左我黎依間Green Waffle Diner,而且去果時仲撞到明星!(就唔講邊個喇,要尊重人地)見明星黎食睇黎應該都有番咁上下水準wo~依邊都有幾多野食揀,不過見依間有西餐又有窩夫咁,都幾有興趣,所以一於決定食依間!室內係開放式feel既設計,唔睇鋪名以為黎左大家樂xd不過當然有店員招待,只係門口個feel好似望望餐牌,價錢ok而且都幾多野揀,店員介紹左最多人點果幾個餐,我地都點左黎食望落去以為份量好少,會覺得唔飽,好唔抵食... 但事實完全相反,唔單止份量唔少,而且食完非常飽肚!焗肉醬鑊仔意粉,肉醬口感好軟,有入口即溶既感覺,茄味唔算好出,但啖啖都食到車打芝士既味道,亦唔會有種膩既感覺,意粉幾軟彈,唔洗點用牙力就可以咬得斷。總結而言,成個意粉都係以軟為主,每一啖都唔洗用牙力就可以落喉,食得輕鬆得黎又好味!薯粒牛仔粒鑊仔,份量薯粒好夠多好足料,加上佢既車打芝士,同兩粒溫泉蛋,食落去真係好飽肚!但可惜佢既牛柳粒比例上較少,有啲失衝,不過飽感仍然十足~味道方面,因為放係鐵鍋上既關係,薯粒咬落去脆卜卜,內裡薯容軟淋淋,配合濃味既車打芝士,唔會太
最近成日去銅鑼灣行,當然要搵下有咩好食,
朋友帶左我黎依間Green Waffle Diner,
而且去果時仲撞到明星!(就唔講邊個喇,要尊重人地)
見明星黎食睇黎應該都有番咁上下水準wo~
室內係開放式feel既設計,唔睇鋪名以為黎左大家樂xd
不過當然有店員招待,只係門口個feel好似
焗肉醬鑊仔意粉
望落去以為份量好少,會覺得唔飽,好唔抵食...
但事實完全相反,唔單止份量唔少,而且食完非常飽肚!
薯粒牛仔粒鑊仔
但可惜佢既牛柳粒比例上較少,有啲失衝,不過飽感仍然十足~
味道方面,因為放係鐵鍋上既關係,薯粒咬落去脆卜卜,內裡薯容軟淋淋,配合濃味既車打芝士,唔會太油膩之餘亦十分好味道!! 溫泉蛋咬落去會漏出蛋漿,加上7味粉,味道上配合得唔錯,而牛柳粒唔會太韌,咬落去肉汁d「咇」晒出黎,超香亦超有滿足感!值得推薦~
Fish & chips
Fish & chips,依個係外國好興,但我冇咩點食過,所以點左黎試下,點知有啲失望
魚柳炸得好粉,真正食到肉既唔多,而且偏油,而薯條既口感唔討好,一咬內裡即溶,一啲都唔脆,所以唔太中意,而且價錢我覺得都偏貴
香脆雞翼
香脆雞翼,一客有六隻,嗌左水牛醬同香蒜蜜糖各三隻,
水牛醬,食落去微辣,外層唔太脆,味道較似韓式雞翼
香蒜蜜糖,蒜味好香而且帶甜,食落甜甜有夠開胃~中意香蒜既朋友食完會仲想食!
芒果菠蘿沙冰
芒果菠蘿沙冰,朋友點既野飲,睇落去覺得好靚,份量亦非常充足~
佢既芒果味超濃,但菠蘿相反冇咁出,不過成杯唔會FEEL到有冰既味道,唔講都唔知沙冰係咁好飲咁爽!如果覺得沙冰太凍,亦可以等D沙冰融左再飲,就會有小小鮮芒果汁既感覺。
奇異果汁
奇異果汁,我點左依個果汁,飲上去一啲都唔假,明顯新鮮即窄,唔會好酸,有微微既果肉,夠好飲又夠晒健康
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
薯粒牛仔粒鑊仔
香脆雞翼