2024-02-05 67 views
🥑Tuna Avocado Foam Tartare $108原本以為會係一層吞拿魚粒一層牛油果粒但餐廳整咗個twist 係魚粒配牛油果蓉吞拿魚新鮮魚香味突出但唔會太油膩 上面仲放咗少量黑松露醬提味配搭嘅牛油果蓉口感綿密 好似泡沫咁輕盈順滑🥗Melon and Parma Ham Salad $98巴馬火腿切成大大塊嘅薄片 鹹香肉味恰到好處齋食可以 配搭其他食材都做到加持作用沙律菜俾得超級多 長長一個盤底部全部都係口感爽脆無苦澀味本身餐牌係巴馬火腿配無花果嘅 但店員話因為無花果唔係季節唔靚所以就換咗做經典組合嘅蜜瓜哈密瓜唔會過甜好容易入口 帶淡淡鮮香味好清爽另一加分位絕對係個醬汁 平時嘅沙律醋都太酸甚至帶澀味我唔太鍾意但呢款好清香 仲有陣熟悉嘅果甜香味 好開胃🥩Grilled Hanger Steak $178嗌嘅5成熟熟度啱啱好牛肉表面微微焦脆肉質軟嫩淡淡牛香味唔會有騷味或者過份油膩自家製青醬有羅勒同九層塔清清嘅味道 酸酸甜甜口感似蓉多過醬 帶啲顆粒感配菜有順滑嘅薯蓉 燒京蔥同椰菜仔薯蓉嘅牛油香最為突出 京蔥同椰菜仔都燒到微焦脆🍝Japanese Style Linguine wit
吞拿魚牛油果泡沫他他配自製羅勒油

口感似蓉多過醬 帶啲顆粒感

配菜有順滑嘅薯蓉 燒京蔥同椰菜仔
薯蓉嘅牛油香最為突出 京蔥同椰菜仔都燒到微焦脆
和風醬油大蝦煙肉扁意粉
🍝Japanese Style Linguine with Shrimp $168
呢份意粉絕對係我哋今餐嘅mvp!
主角蝦嘅尾部連殼 唔駛怕剝殼無儀態🤣
配菜有大量煙肉片同洋蔥絲