朝係喺一間位於太子酒吧街嘅居酒屋,裝修簡潔,入面有好多圍繞星星月亮嘅擺設,感覺有種屋企嘅親切感,食物亦係以小食為主,方便大家飲酒談心。。。🔘朝玉子燒 | $68評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 一個幾期待嘅菜式。玉子好滑唔會好乾身,滑到好似食緊布甸咁,味道偏甜岩晒大家送酒!另外仲有一款邪惡玉子燒(加入芝士)俾大家選擇添!。。🔘Daniel蝦多士 | $128評分: 🌕🌕🌕🌕🌗評語: 呢款蝦多士係餐廳廚師推介。說實話成但多士都幾靚,面頭係一隻原隻大虎蝦,而另外再加入左好多蝦蓉,味道非常濃郁。最底下嘅厚多士烘到香脆可口,果然係廚師推介呀!。。🔘金泊黑魚子脆味牛油果沙律批 | $128評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 一份有四件沙律批,可以選擇龍蝦/帶子/蟹肉其中兩款口味,而今次我就試左龍蝦同帶子。每一個沙律批上面都有金泊同黑魚子作點滴,望落都好靚,配搭埋牛油果令口感非常豐富,而批底仲要熱辣辣脆卜卜!非常好食。。。🔘岩鹽燒鯖魚 | $68評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 鯖魚表面燒到好脆,一篤落去就有好清脆裂開嘅聲音😂而魚肉都算幾嫩滑,魚肉之間都仲好有肉汁。。。🔘清酒煮蜆 | $58評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 蜆肉清

朝玉子燒

評分: 🌕🌕🌕🌗🌑

清酒煮蜆

🔘清酒煮蜆 | $58
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
評語: 蜆肉清洗得夠乾淨,一啲沙都冇。蜆肉吸晒清酒嘅味道,有淡淡的酒香又唔會太過濃郁,而且仲好清甜,推介!

🔘燒宮崎手羽 | $38
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
評語: 雞翼燒得外脆內嫩,而且面頭塗上蜜糖先拎去燒,食落有一種脆嘅口感。雞肉多汁好食,送酒都幾一流架。

🔻性價比幾高
🔻位於太子鬧市,夠晒方便
🔻放工同朋友小聚一流
推介指數: ⭐⭐⭐⭐️