2021-08-21 742 views
權八居酒屋係響銅鑼灣利園經營多年既日式餐廳,裝修雅致,以木材同埋深色裝修為主,有日式吧台,亦有榻榻米座位。榻榻米座位類似日本當地餐廳的個室,四人一枱,需要除鞋入座。枱與枱之間以木質通花固定屏風為間隔,私隱度高。呢類座位需要通常需要提前預訂,適合同客食飯或朋友小聚。午市定食套餐選擇多,每個餐都包括沙律、味噌湯、主菜、甜品、咖啡或茶。呢餐點左下面既和牛套餐,和牛只加左鹽做調味,外層煎得微脆,裡面5成熟,油脂分佈均勻。點上旁邊既芥末、蘿蔔蓉同味噌,可以減低和牛本身既油膩感,又保留肉既香味。但和牛份量較多,食到第4塊開始覺得有d滯,如果係同朋友來,建議點埋其他海鮮或刺身類既套餐share會更滋味。甜品係迷你蘋果批,暖暖的,唔太甜,作為餐後點綴啱啱好。

特選A5宮崎和牛定食

甜品係迷你蘋果批,暖暖的,唔太甜,作為餐後點綴啱啱好。
跟餐甜品(蘋果批)
特選A5宮崎和牛定食
跟餐甜品(蘋果批)