2023-01-07 3302 views
位於銅鑼灣嘅權八居酒屋裝修設計好有日本風情畫嘅感覺👁,環境寬敞空間感好大,另外亦都設有尤榻榻米座位,餐廳亦都拎過米芝蓮,而裏面的確幾有日式居酒屋嘅味道👍🏻🖤黑白配⚪️分別order左一個set lunch同散叫左其他嘢食,set lunch 包埋前菜、沙律、味噌湯同埋甜品🍮酒粕漬銀鱈魚定食 $308銀鱈魚表面甘黃,魚肉帶有淡淡白味噌既甘甜味,配埋白飯好香!蘆筍豚肉卷🫔 $58蘆筍配豚肉穩陣之作,味道唔錯但係唔會話有好大驚喜🤓免治雞肉軟骨串 $68雞肉軟骨棒燒到微焦香口,一咬落去都食到啲肉汁,個雞整到好嫩有口感🍗芝士串 $58極邪惡嘅燒芝士🧀質感軟林林亦都好黏口,係啖啖邪惡嘅味道!香蔥吞拿魚腩卷 $138相反呢個吞拿魚腩卷就有啲失望,之前上網睇張相明明唔係咁🤣🤪不過個卷食落去個吞拿魚嘅油脂都重但就唔係好食到有好香嘅葱味🥺

酒粕漬銀鱈魚定食 $308
銀鱈魚表面甘黃,魚肉帶有淡淡白味噌既甘甜味,配埋白飯好香!

蘆筍豚肉卷🫔 $58
蘆筍配豚肉穩陣之作,味道唔錯但係唔會話有好大驚喜🤓

免治雞肉軟骨串 $68

芝士串 $58
極邪惡嘅燒芝士🧀質感軟林林亦都好黏口,係啖啖邪惡嘅味道!

香蔥吞拿魚腩卷 $138

2022-10-29 2901 views
利園10月有個優惠,買滿六萬蚊有一餐日式A5和牛晚宴。今次就去試食一下!本來諗住商場送,應該唔會太認真,但今次竟然有驚喜!鹿兒島A5和牛質素極高,嚟到個賣相已經加分,牛食落非常之有好味,油香非常重,牛味非常重。其他食物也值得一讚,絕不馬虎。還有以前去沖繩食過的海提子,有少少回到日本嘅感覺。呢個餐買單大概$1500,呢個環境同埋呢個食物質素真係物超所值!最後我哋仲做咗會員,送咗支日本清酒,今次晚飯非常滿意!
本來諗住商場送,應該唔會太認真,但今次竟然有驚喜

最後我哋仲做咗會員,送咗支日本清酒,今次晚飯非常滿意!

上次拍拖紀念日,食完之後好想食多次因為環境舒適,而且食物質素唔錯,職員服務仲好好,好有禮貌當然價錢都好貴不過近日出糧而且朋友生日咁就不如搵個藉口食多次啦最後埋單,三個人食咗三千幾蚊但係我哋大家都覺得好飽,好足夠埋單嗰陣時職員中話俾我哋知可以即場登記入埋會做咗會員嘅話就會送一些優惠券可以下次使用其實當晚仲有食咗個日本生芋蕎麥麵,仲有個鰻魚石鍋飯不過掛住食,忘記影相兩樣都好好味不過個蕎麥麵,如果三個人食嘅話就要叫2份先夠食。好彩個職員提一提我地今次仲試咗兩支期間限定嘅日本清酒係當晚職員介紹俾我哋嘅,真係好好味🤤而且兩支,每支都唔過$1000。唔使自己坐飛機去買,都差唔多吧總括嚟講,希望快啲再有機會去食多次
上次拍拖紀念日,食完之後好想食多次
因為環境舒適,而且食物質素唔錯,職員服務仲好好,好有禮貌
當然價錢都好貴

不過近日出糧
而且朋友生日
咁就不如搵個藉口食多次啦

最後埋單,三個人食咗三千幾蚊
但係我哋大家都覺得好飽,好足夠

其實當晚仲有食咗個日本生芋蕎麥麵,仲有個鰻魚石鍋飯
不過掛住食,忘記影相
兩樣都好好味

今次仲試咗兩支期間限定嘅日本清酒
係當晚職員介紹俾我哋嘅,真係好好味🤤
而且兩支,每支都唔過$1000。
唔使自己坐飛機去買,都差唔多吧

總括嚟講,希望快啲再有機會去食多次
豚肉火鍋
豚肉火鍋
甜品拼盤
toro  壽司
2022-09-24 2154 views
午市黎有定食,包埋前菜,湯,飲品,飯,甜品,呢間居酒屋無論刺身,和牛,串燒,炸物質素都好平均,點叫都唔會中伏,全部都好新鮮,串燒更加火候剛好,食到唔夠喉要encore雜錦壽司定食 十貫 $338炸黑豚豬排定食 $228A5 宮崎和牛定食 $398串燒 單點每串牛舌 $78豬頸肉 $58雞翼 $48羊架 $98海鰻 $68

雜錦壽司定食 十貫 $338

雞翼 $48
羊架 $98
海鰻 $68
2022-09-02 2276 views
這間餐廳一定要來食一次, 香港很少可以吃到正價比高的高級日式料理。大家可以使用OpenRice book 位,賺取OpenRice dollar。這裡有濃濃的日本氣氛,有榻榻米位, 有Bar位,也有普通位, 每個位都很漂亮,十分適合打卡。炭燒雞泡魚乾 $248這真的是只有在這間店才能食到的高水準雞泡魚乾,又厚又軟身, 熱辣辣的魚乾配上蛋黃醬真的很美味!海膽刺身 $388海膽很鮮, 凍冰冰的,配上紫菜和少少醬油,又甜又滑,就像大閘蟹的蟹膏一樣。 特上天婦羅盛 $248這個盛有蝦2件、冬茹、茄子、秋葵、蕃薯等,而最特別的是竟然有蟹和用紫蘇葉包的海膽2件!!天婦羅又熱又脆,有趣的是熟的海膽口感像蛋黃一樣。 松葉蟹肉牛油果卷 $168這個材料豐富,有脆甜的青瓜、實實的松葉蟹肉、軟滑的牛油果,脆甜爆口的魚子和白飯。整個一口食下, 層次感豐富,味道平均,只有牛油果味不特出。比目魚西京燒 $188這個極力推薦,正價比太高,巨大一件,脂肪比例均勻, 香軟滑,不鞋口,不鹹,又甜甜地,真的『好味到無得頂』!識食的朋友仔一定要食魚皮,好好味,但要小心有刺 。(左)︰蘆筍豚肉卷 $58    /  (右) ︰

炭燒雞泡魚乾
松葉蟹肉牛油果卷
松葉蟹肉牛油果卷 $168
比目魚西京燒 $188
串燒
(左)︰蘆筍豚肉卷 $58    /  (右) ︰蒜片豬頸肉  $58

蘆筍豚肉卷︰ 蘆筍脆爽口,但小心有骨,不要一口大力咬下去。
蒜片豬頸肉︰豬頸肉好軟身,有燒烤的香味。
聽聞這間的串燒很出名,大家可以一邊飲酒一邊食串燒聊天。
豚肉芝士薯球
豚肉芝士薯球 $88
這個感覺像章魚燒,外層酥脆,但我食不出豚肉。
清酒大蜆鍋
清酒大蜆鍋 $138
這個米酒味很濃,很香,蜆肉又多又大隻。
A5和牛壽喜燒
A5和牛壽喜燒 $488
這個鍋一定要下單,又是一個『好味到無得頂』的料理!!

店員會先煮熟A5和牛,大家可以跟店員要全熟或7成熟,大約有3-4片和牛,大家也可以選擇要不要生雞蛋。
我覺得生蛋與和牛是絕配,再加上7成熟的和牛,口感像刺身一樣,又軟又肥美又滑又有蛋香,真的 『好味到無話可說』!!!
A5和牛壽喜燒 (蔬菜煲)
店員煮完和牛後,會將所有蔬菜放入鍋中一齊煮,包括有冬菇、金茹、鴻喜茹、娃娃菜、豆腐、 粉絲、洋蔥等等。
以壽喜燒作鍋底煮出來的蔬菜真的很甜很好味。
Other Info. : 這是4人的份量,總食了$2,101 ($1,910+10%服務費),但用了4張現金券,最後只需要比$1,701,大約每人$430。 現時食滿$300會送$100現金券作下次使用。
2022-08-29
Dining Offer
Voucher
炭燒雞泡魚乾
海膽刺身
串燒
清酒大蜆鍋
A5和牛壽喜燒
A5和牛壽喜燒 (蔬菜煲)
2022-08-21 1356 views
Sunday Brunch 不一定吃英式早餐,改一下吃日本料理也不錯,這次到權八吃他的刺身定食,刺身品質非常新鮮,而且不用普通的三文魚,最喜歡他用白魚作為主要食材,套餐飯加送麵豉湯、前菜,配上自己自帶Meursault白葡萄酒和Burgundy 紅酒(要付開瓶費啊), 簡直與日料是絕配,最後吃了雲呢拿日本紅豆糕,還有杏仁鋪在雪糕上,簡直是一絕,他的咖啡也必須嘗試,相比其他的日料店咖啡味道更好,完美的一個Brunch, 讓明天開工的我充滿力量,haha…..
2022-08-20 1842 views
一入到門口已經比他的和式裝修吸引。首先見到師傅手打蕎麥麵,蕎麥麵即叫即做,10分新鮮,令我決定中午一定要食一碗蕎麥麵。之後穿過一條紅色的走廊,彷彿穿越到日本江戶時代,好像旅行的感覺。餐廳的設計以一些木柱和竹簾為主,加上石屎泥地,營做休閒隨意和古色古香的風格。周圍放了很多sake,恍如置身酒醉人間。這裏的食客不是一家大細,就是上年紀的退休人士。侍應也會和食客傾偈,感覺已是熟客仔。跟餐有前菜和沙律麵豉湯和甜品。粟米沙律感覺特別甜,應該他的醬汁是特別配的。雜錦壽司定食 $368大拖羅有好多根,因此做不到入口即溶 👎🏻帶子加了青檸皮,口感清新有種Reflex嘅感覺,但不夠鮮甜,似乎是急凍了很久的冷藏帶子。海膽份量很夠,整舊放入口,海膽沾上了每粒飯,很滿足。可惜是,上菜時,侍應沒有逐一介紹壽司,有些魚類也不知是什麼。雜錦天婦羅冷蕎麥麵定食 $288天婦羅炸得出色,皮很薄很趣,沒有油膩感,大蝦鮮甜,但可以在爽脆些。可唔可以食晒天婦羅,蕎麥麵才送到,可能她要我認認真真品嚐他的蕎麥麵😅壓軸登場的蕎麥麵,口感煙韌,可能期望太高,適不出它的特別之處,極度懷疑門口的師傅只是個市場技倆🤣最後就是甜品和飲品。今

雜錦壽司定食 $368

大拖羅有好多根,因此做不到入口即溶 👎🏻

雜錦天婦羅冷蕎麥麵定食 $288

最後就是甜品和飲品。今日的甜品是咖啡蛋糕,首先咖啡不是我杯茶,他的好感硬,忌廉也不夠綿滑,簡單形容,不好吃。
2022-08-12 1133 views
銅鑼灣食肆種類繁多,一個鐘頭的午飯時間匆匆忙忙,權八午飯價格合理,分量可以。點了一份和牛牛扒定食,廚師推介生熟程度,和牛牛扒入口即溶,肉質無根無渣,和牛油滲出,很回味。另一款我最愛的刺身定食,所用的大拖羅刺身質量絕不敷衍,厚度適中,不會過薄,用上牡丹蝦刺身,算大隻的,蝦頭的蝦膏我用來撈飯,簡直非常之好,其他魚類較為普通但有質感,帶子彈牙鮮味新鮮,日本米粒粒分明,麵豉湯尚算可以,反而我喜歡杯咖啡,非常濃郁香滑,但留意座位不是最舒適,因為枱與枱之間太迫,若朋友或老闆傾偈就要考慮一下。

和牛牛扒定食
刺身定食
和牛牛扒定食
刺身定食
2022-07-25 1223 views
見餐廳好評不斷,又有米芝蓮加持,終於決定午市時段前往一試究竟。到步見餐廳環境充滿日本風味,環境寬敞,十分舒適。午餐選擇繁多,刺身/串燒/鍋物都有,可以應不同顧客需要。見普遍食客推薦其新鮮魚生,於是最後跟同行朋友選了角切魚生蟹肉丼和極級海鮮刺身丼。不消一會,侍應遞上前菜。今次前菜款式令人失望,分別是低廉居酒屋或者連鎖店會見到的罐頭粟米加沙律醬,和醬油日本香菇。粟米沙律從來不是我杯茶,還要拌入令人卻步的沙拉醬,我碰都沒有碰。醬油香菇普普通通。味噌湯也是正常發揮,偏鹹,並無湯料,跟餐館價格定位有偏差。接著到主菜上檯,餐點外觀尚算悅目。因為本人要求不要三文魚,所以眼見只有白身魚,味道新鮮度一般。有蟹肉叫比較好拌飯,還有少許海藻跟中華沙律。白飯只有些少日本醋調味,可以自己另外加豉油撈飯,米質素都正常。整個飯味道偏清淡,中規中矩,此等價格並不需要前來品嚐。極級海鮮包含牡丹蝦、大拖羅、金目鯛、半粒特大帆立貝、四片海膽、松葉蟹鉗、中拖羅、油甘魚、玉子燒、飛魚子、三文魚子、不知名白身魚。刺身雖然聽落款式甚多,但總括不算厚切。牡丹蝦跟蟹鉗都不鮮甜,海膽帶丁點腥味,拖羅不算好肥美,並帶少酸,油香不足。最甜是

到步見餐廳環境充滿日本風味,環境寬敞,十分舒適。

前菜

接著到主菜上檯,餐點外觀尚算悅目。

角切魚生蟹肉丼

極級海鮮刺身丼

極級海鮮包含牡丹蝦、大拖羅、金目鯛、半粒特大帆立貝、四片海膽、松葉蟹鉗、中拖羅、油甘魚、玉子燒、飛魚子、三文魚子、不知名白身魚。刺身雖然聽落款式甚多,但總括不算厚切。牡丹蝦跟蟹鉗都不鮮甜,海膽帶丁點腥味,拖羅不算好肥美,並帶少酸,油香不足。最甜是帆立貝,而且肉厚,可惜只有半顆。整體上,平平無奇,沒有任何記憶點。

紐約芝士蛋糕

最後送上一小件甜品,紐約芝士蛋糕,應該屬冷藏貨,不用評論。然後還有一杯餐茶作結。

以此等價錢換如此質素,我會感覺食日本連鎖店會更划算,相信味道各樣不會有別。反而看見鄰桌食客點的西京燒及串燒等熱食樣貌不錯,份量更優勝。另外要一讚店員服務態度非常殷勤,最後還特意回電詢問會員積分戶口。整體而言,感覺定價偏高,希望質素有待改進,但論環境服務是合格有餘的。

2022-07-22 860 views
周年紀念想食好啲而且都差不多三年冇去過日本最後揀咗呢度貪佢可以坐得唔迫夾非常舒服而且座位唔算太多 可以靜靜地食坦白講價錢屬於真係中上,什至貴不過環境同服務加上食物質素,都覺得一年幫襯一兩次冇所謂。兩個人加埋食咗大概$19xx如果唔太大食嘅話都足夠。而且我哋仲叫咗支清酒,所以真係算係咁。如果大食啲嘅人嘅話就可能真係要再俾貴啲了門口見到呢間嘢其實2016同2017年都有得到米芝蓮幫襯過之後就覺得佢實至名歸要挑剔嘅就係和牛唔太有牛味,肉質都唔係真係咁理想。但sukiyaki 汁係唔錯的。但$488 值唔值得食就真係大家見仁見智。而蟹肉魚子沙律🥗,我就唔推介大家食啦。質素平平唔係好有蟹肉,都成舊水一小碟😅
周年紀念想食好啲
而且都差不多三年冇去過日本
最後揀咗呢度
貪佢可以坐得唔迫夾非常舒服
而且座位唔算太多 可以靜靜地食

坦白講價錢屬於真係中上,什至貴
不過環境同服務加上食物質素,都覺得一年幫襯一兩次冇所謂。

兩個人加埋食咗大概$19xx
如果唔太大食嘅話都足夠。

門口見到呢間嘢其實2016同2017年都有得到米芝蓮

蟹肉魚子沙律
薄切白魚刺身
深海池魚刺身
燒雞泡魚乾
雖然近日疫情似乎好返些小,但距離可以返「鄉下」,都恐怕仲有排。身邊有好多朋友寂寞難耐,四圍搵地方食Omakase,預訂幾個月後的大有人在,自己無乜耐性,想食就食,早排就同朋友上了銅鑼灣的權八,因為餐廳推出了權八和風夏日祭,有新菜就心郁郁想食。餐廳設計獨特,尤其是榻榻米的半私人空間,個人就十分鍾意,令人彷彿置身日本。Yuzu Mojito餐前的柚子 Mojito是以清酒及Vodka作主調,混和了自家製柚子青檸汁、新鮮薄荷及梳打水,非常清新的感覺,又有少許酒香,令人感覺好舒服。前菜青森縣愛女魚番茄沙律畢竟係夏日天氣,先來點清新恰人的沙律當然最合適,魚肉爽甜,配上微酸的車厘茄及新鮮沙律菜,無得輸的組合。鹿兒島鰹魚新玉蔥沙律另一款同樣都是爽朗的沙律,鰹魚蘸點一下酸汁,令人胃口大開。刺身三款魚肉都非常新鮮,包括了深海池魚、拖羅以及銀鱈魚,配上一杯純米大吟釀,令魚肉添上少許酒香,我鍾意。大閘蟹膏配野菜沙律必食的菜色,看似簡單,但蟹膏份量極多,反而要追加野菜,心裡美片也未免太少了吧?仲有羅馬生菜、紫椰菜、車厘茄、西蘭花及彩椒,濃濃的蟹香蜂湧而出,配上爽甜的彩椒更是一絕,坊間實在好少地方食到。炸鮮蟹肉

Yuzu Mojito

青森縣愛女魚番茄沙律

鹿兒島鰹魚新玉蔥沙律

另一款同樣都是爽朗的沙律,鰹魚蘸點一下酸汁,令人胃口大開。
刺身

大閘蟹膏配野菜沙律

炸鮮蟹肉餅

炸功了得,外層毫無過火,酥脆的口感非常對辦,內裡是鮮甜的蟹肉,熱得有點燙口,好味。
壽司

同朋友分享了白蝦壽司、喜之次壽司及黑鯥壽司,白蝦的爽甜是預期中,加上薑末的辛香,實在是太吸引了。

燒物

炭燒一口牛肉

火喉控制得相當好,中間位置呈嫣紅的肉質,食落帶炭火的焦香,簡單的灑點鹽來提鮮已經好正。
炭燒無花果豚肉丸及牛舌

牛舌烤得乾身,肉味濃郁,又係佐酒良伴,相比之下豚肉就多了一份肉汁及果甜,是各有優點。
雞頸串燒及鹽燒雞翼

燒雞頸果真夠邪惡,但又真係燒得好香;雞翼是恰如其分的微焦,雞皮逼出了油香,美味。
串燒銀杏

煙煙韌韌好有嚼口,食落有點甘甜,送啤酒一流。
天婦羅

紋甲魷魚明太子紫蘇葉卷

魷魚有嚼口而不覺韌,薄薄一層脆漿包裹著紫蘇葉,口感鬆脆,內裡更有明太子加持,層次更佳。
有明海苔車海老餅
炸漿夠薄,而且油份瀝得清,咬落酥化,不錯。

Soba蕎麥麵

香檸雪梨茗荷冷蕎麥麵

近日落街跑步已經選擇晚上,但閒閒地都依然30度以上,最啱食碗帶冷蕎麥麵,尤其是加入青檸,微微地好醒胃,仲有清爽香甜的雪梨,好有夏日feel。
松葉蟹野菜冷蕎麥麵伴胡麻汁

透心涼過後,來點惹味的蕎麥麵吧!
松葉蟹是啖啖肉,拌均了胡麻汁及麵條,惹味是必然的,秒殺無難度。

Dessert

權八的甜品拼盤一向受歡迎,四款甜品椰汁南瓜白玉子、哈蜜瓜大福、紅豆布丁及季節鮮果
而今次水果竟然係靜岡蜜瓜,成熟度啱啱好,甜美到一個點,超正,至於其他,個人就偏好南瓜白玉子,甜美可口。
由前菜到甜品,都能保持一貫高水準,難怪曾獲得過米芝蓮推介的榮譽。

黎權八 慶祝生日book位就講左會帶埋蛋糕🎂黎食所以每位切餅費 係$30餐廳環境跟翻日本居酒屋咁有Tatami 同普通座位,但因為餐廳已經編排好我地坐Tatami,所以屋企人想轉普通位 係唔得的 6pm 一去到就同我地講,啤酒$98 買一送一😻可以同屋企人2個人一人一杯首先叫左愛女魚蕃茄沙律 ($198)沙律本身有少少酸酸的汁,再加埋愛女魚同蕃茄 真係好好食,愛女魚本身好新鮮,連屋企人唔食魚都好鐘意6個人叫左幾款串燒有牛舌, 雞翼, 蘆旬豚肉, 墨魚咀。。牛舌, 雞翼係最好食😋 墨魚咀就麻麻地 無咩味…炭燒羊架($298)羊架煎耐左 有少少過熟,但味道依然好好香蔥吞拿魚腩卷($138)特上天婦羅盛🍤 ($248)日本南瓜天婦羅($58)鐘意南瓜的一定要試,南瓜本身有小小甜,而且又炸得岩岩好比目魚西京燒 ($188) 份量比想像中大好多,魚肉好滑😋雜菜豆腐鍋 ($138)牛肉石鍋飯($158) 呢間居酒屋整體野食、環境、服務都非常好,我地食蛋糕時影相,餐廳燈光比較暗,職員特登拎個好強光的燈仔照住,幫我地影相😌
黎權八 慶祝生日
book位就講左會帶埋蛋糕🎂黎食
所以每位切餅費 係$30

餐廳環境跟翻日本居酒屋咁

首先叫左愛女魚蕃茄沙律 ($198)
青森愛女魚蕃茄沙律

6個人叫左幾款串燒

炭燒羊架($298)
羊架煎耐左 有少少過熟,但味道依然好好
炭燒羊架

香蔥吞拿魚腩卷($138)
香蔥吞拿魚腩卷

特上天婦羅盛🍤 ($248)
特上天婦羅盛

日本南瓜天婦羅($58)
鐘意南瓜的一定要試,南瓜本身有小小甜,而且又炸得岩岩好
日本南瓜天婦羅

比目魚西京燒 ($188)
份量比想像中大好多,魚肉好滑😋
比目魚西京燒

雜菜豆腐鍋 ($138)
雜菜豆腐鍋

牛肉石鍋飯($158)
牛肉石鍋飯

• 炭火串燒定食
  • 特選牛舌
  • 權八特上天婦羅
2022-05-27 2356 views
今日朋友請我食生日午餐🥳~佢揀咗位於銅鑼灣希慎道利園第一期四樓的權八食日本菜🍱🍱餐廳裝修好有日本式情調!🎎🎏🎐 燈光昏暗丶環境寬敞丶設有吧檯及二至四人座位丶再播放日文歌🎼🎶🎵~更似去咗日本旅行🎌🎌🎌食物全是即叫即製~相當新鮮🍱🥗🍣職員殷勤有禮~非常用心為客人落單~還不時替客人添加日本清茶☕☕☕ 這一點要讚👍🏽👍🏽👍🏽我們兩個人order左兩個set lunch:每個Set lunch都附送前菜丶沙律丶味噌湯丶甜品及咖啡或茶~~~1️⃣ 上雜錦壽司定食八貫💰 268/5每件🍣都好肥美新鮮油甘魚:同樣肥味丶質感較為爽口剁碎吞拿魚:腩油份充足丶入口即用鮮甜海膽:係我食以來最好食丶好鮮甜丶冇苦味丶完全唔臭唔腥丶口感仲帶有甜味丶份量一啲都唔少~勁想食多件其他🍣🍣都好新鮮!2️⃣ 蒲燒鰻魚蛋丼💰 228/5冇諗過叫鰻魚真係原條送畀你鰻魚超級肥美厚實!🐟🐟🐟鰻魚汁分開上~沒有魚骨及半點腥味!配埋一粒粒的日本珍珠米🍚🍚~簡直係perfect match😍😍😍大家有機會又想食日本新鮮食材~ 不妨致電預約!📱📞

食物全是即叫即製~相當新鮮🍱🥗🍣

我們兩個人order左兩個set lunch:

1️⃣ 上雜錦壽司定食八貫
💰 268
每件🍣都好肥美新鮮
油甘魚:同樣肥味丶質感較為爽口
剁碎吞拿魚:腩油份充足丶入口即用

其他🍣🍣都好新鮮!

2️⃣ 蒲燒鰻魚蛋丼
💰 228
冇諗過叫鰻魚真係原條送畀你

鰻魚超級肥美厚實!🐟🐟🐟
鰻魚汁分開上~沒有魚骨及半點腥味!

大家有機會又想食日本新鮮食材~ 不妨致電預約!📱📞

2022-05-26
$300 (Lunch)
  • 蒲燒鰻魚丼
2022-05-18 1333 views
第一次在此用餐 見到裝潢不錯 空間感很大 還有INDOOR/OUTDOOR 仿佛置身日本用餐一行四人 點了四個LUNCH SET前菜 :炸魚沙律 非常有驚喜 味道滿分! 魚又新鮮! 每人都有二件魚 份量好! 主菜 :1. 和牛香蔥拌麵和牛切得比較過薄  麵條掛汁不夠 這個性價比不高 應該只此一次.2. 特上雜錦壽司 壽司非常新鮮 拖羅入口有溶化壽司飯的配合剛剛好.3.  角切魚生松葉蟹魚子井滿分! 極力推介! 必點!!松葉蟹 魚子 鮮度高 分量多 沒有腥味!角切魚生最能反映一間店的魚生新鮮度.4. 黑豚燒石鍋飯正常 沒有什麼特別 石鍋上能保持溫度 還有些飯焦味(如果你喜歡)整體用餐滿意 環境舒適 服務有禮價錢合理 結帳時還送回COUPON:二百減一百下次一定會再來光顧!
第一次在此用餐 見到裝潢不錯 空間感很大
還有INDOOR/OUTDOOR 仿佛置身日本用餐
一行四人 點了四個LUNCH SET
前菜 :
前菜

炸魚沙律 非常有驚喜 味道滿分!
魚又新鮮! 每人都有二件魚 份量好!

主菜 :
1. 和牛香蔥拌麵
和牛香蔥拌麵

和牛切得比較過薄  麵條掛汁不夠
這個性價比不高 應該只此一次.
2. 特上雜錦壽司
特上雜錦壽司定食

壽司非常新鮮 拖羅入口有溶化
壽司飯的配合剛剛好.
3.  角切魚生松葉蟹魚子井
角切魚生松葉蟹魚子井

滿分! 極力推介! 必點!!
松葉蟹 魚子 鮮度高 分量多 沒有腥味!
角切魚生最能反映一間店的魚生新鮮度.
4. 黑豚燒石鍋飯
黑豚燒石鍋飯

正常 沒有什麼特別
石鍋上能保持溫度 還有些飯焦味(如果你喜歡)

整體用餐滿意 環境舒適 服務有禮
價錢合理 結帳時還送回COUPON:二百減一百
下次一定會再來光顧!
2022-02-23
特上雜錦壽司定食
角切魚生松葉蟹魚子井
黑豚燒石鍋飯
2022-05-03 1571 views
抗疫太耐,忍唔住要出去食返個Tea. 朋友揀咗呢間係銅鑼灣的日本居酒屋,環境氣份都幾好居酒屋🏮位於Lee Graden, 但係價錢都唔太貴,我地叫咗個下午茶Set. 樣樣都有啲,唔係全部都甜品,貪心嘅我好鍾意😬Tea Set分開三盤,第一盤係前菜,Sushi...食物都ok,基本日本餐會order嘅嘢,唔太特別餐廳服務幾好,唔會一次過上晒三盤,佢等我地食晒先上第二盤。第二盤,串燒為主,食物唔錯,即叫既燒,款式幾多。第三盤係甜品,有三款,蛋糕類就普通,椰汁南瓜白玉子好好食👍🏻必食推介😋太耐冇出去食野,一個Tea Set點能滿足我哋,再加咗2樣網上最多人推介試下。海膽大葉 - 天婦羅,海膽好鮮味,成口都俾海膽,值得一試。權八汁燒免治雞肉軟骨棒 - 口感唔錯,有實在咁。值得一試的居酒屋,服務態度好,食物質素高,比起其下集團其他餐廳,呢間係我暫時去過最好的一間,有機會再試” 廚師發板”。
抗疫太耐,忍唔住要出去食返個Tea.
朋友揀咗呢間係銅鑼灣的日本居酒屋,
環境氣份都幾好

Tea Set分開三盤,第一盤係前菜,Sushi...
食物都ok,基本日本餐會order嘅嘢,唔太特別
餐廳服務幾好,唔會一次過上晒三盤,佢等我地食晒先上第二盤。

第二盤,串燒為主,食物唔錯,即叫既燒,款式幾多。

海膽大葉 - 天婦羅,海膽好鮮味,成口都俾海膽,值得一試。

權八汁燒免治雞肉軟骨棒 - 口感唔錯,有實在咁。

2022-03-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$350 (Tea)
  • 椰汁南瓜白玉子
  • 海膽大葉