2023-01-07 3380 views
位於銅鑼灣嘅權八居酒屋裝修設計好有日本風情畫嘅感覺👁,環境寬敞空間感好大,另外亦都設有尤榻榻米座位,餐廳亦都拎過米芝蓮,而裏面的確幾有日式居酒屋嘅味道👍🏻🖤黑白配⚪️分別order左一個set lunch同散叫左其他嘢食,set lunch 包埋前菜、沙律、味噌湯同埋甜品🍮酒粕漬銀鱈魚定食 $308銀鱈魚表面甘黃,魚肉帶有淡淡白味噌既甘甜味,配埋白飯好香!蘆筍豚肉卷🫔 $58蘆筍配豚肉穩陣之作,味道唔錯但係唔會話有好大驚喜🤓免治雞肉軟骨串 $68雞肉軟骨棒燒到微焦香口,一咬落去都食到啲肉汁,個雞整到好嫩有口感🍗芝士串 $58極邪惡嘅燒芝士🧀質感軟林林亦都好黏口,係啖啖邪惡嘅味道!香蔥吞拿魚腩卷 $138相反呢個吞拿魚腩卷就有啲失望,之前上網睇張相明明唔係咁🤣🤪不過個卷食落去個吞拿魚嘅油脂都重但就唔係好食到有好香嘅葱味🥺

酒粕漬銀鱈魚定食 $308
銀鱈魚表面甘黃,魚肉帶有淡淡白味噌既甘甜味,配埋白飯好香!

蘆筍豚肉卷🫔 $58
蘆筍配豚肉穩陣之作,味道唔錯但係唔會話有好大驚喜🤓

免治雞肉軟骨串 $68

芝士串 $58
極邪惡嘅燒芝士🧀質感軟林林亦都好黏口,係啖啖邪惡嘅味道!

香蔥吞拿魚腩卷 $138