2024-03-20 243 views
朋友食過好食;有一日揸車遊車河去揾食,諗唔到去邊食。朋友就突然想起食串燒,便提議佢好耐無去的印尼沙嗲屋,一致決定後便起步前往。揸車人士不怕無地方泊車,因為附近有好多時租停車場和錶位,因當時晚飯黃金時段,所以附近錶位已滿便隨意進入停車場泊車,當日選擇了峻峰花園的敏記停車場泊車,停車場位置離印尼沙嗲屋只是一條街。去到沙嗲屋,是沒有堂食的,鋪面前放置了一個著了燈的餐牌,只要在餐牌選好了自己想要的美食,向在前方職員說你想要的美食,落好單付錢等叫號取便可。當日我們點了沙嗲豬、牛、雞各三串、沙嗲雞扒飯和沙嗲豬頸肉飯、碳燒魷魚鬚及燒白鱔,價錢合理唔貴。因為外賣無堂食,取餐後我們便駕車到山頂道的的涼亭享用美食,一開始先食了沙嗲牛肉串,每串肉串都好大好足料,每串都食到碳火既味道,最出色都係佢嘅沙嗲汁,感覺是自家調配,偏辣的,和平時吃到的沙嗲汁不同,相當特別。但最最最出色其實係燒白鱔,肉嫩味美,用燒既方法相當惹味,必點之一!最後評價係一間想起食串燒會先記得既食店之一🤤

最後評價係一間想起食串燒會先記得既食店之一🤤
2023-04-30
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)