2018-06-21 454 views
星期五晚上出去食飯,又唔知食咩好。見餐廳有join買一送一優惠,就同媽咪爹哋老公一齊去食餐簡單晚飯。之前食過幾次,都知道服務麻麻,所以都期望唔高。但係今次真係最過分,食到我火都黎。其實我哋6:00一開門就已經坐低食。原因就係星期五晚我哋用買一送一都唔想阻住人做生意,諗住早啲去,食完就走。入到去坐低,我就問其中一位Staff(短頭髮boyish嘅女仔)優惠嘅詳情,問清楚邊啲係有優惠邊啲冇。佢嘅回答極敷衍,眼尾都唔望吓我,再問多兩句,直情行左去一邊開始做自己嘢。呢個時候其實已經嬲嬲哋,唔想做優惠就唔好join啦。又冇人逼你一定要做promotion,你做得promotion就預咗人哋會用,所以你啲staff都唔可以咁冇禮貌。啲嘢食OK嘅,稱唔上好正但唔難食。由頭到尾一個鐘7:00就埋單走。買單嘅時候啲Staff仲要大大聲同大家講「呢枱係買一送一嘅」驚死其他客唔知咁。呢餐飯真係食得唔開心,未來就算請我食都要諗下食唔食。

呢餐飯真係食得唔開心,未來就算請我食都要諗下食唔食。
2018-06-15
Type of Meal