片皮鴨,賣相還可以,但是食落隻鴨太瘦,肉質一般,D肉比較鬆,加埋D皮又烤得太乾,好硬,一D都唔脆,好似食緊一張紙咁。乾菜千層肉,只係一個片得好溥嘅梅菜扣肉,味道ok,整體賣相ok,賣相很似肥牛,但係明明係豬肉,點解會似肥牛?雪肪蔣火腿津白,都幾好味,津白味道很鮮,很甜。蘭花寶石豆腐,豆腐係用玉子豆腐加上XO醬,味道很夾,有驚喜水煮沸騰魚,魚片好滑,冇驚喜砂鍋雲吞雞,Ok,味道剛恭親王燒羊腩,炸得太乾身,太硬朝陽霸王雞,雞好滑,有雞味朝陽醬肘肉,賣相特別,味道一般酥香素鵝,脆而不油,味道適中小籠包,皮薄多汁,好味蔥油餅,鬆脆不油二食炒鴨絲,唔知點解芽菜多過鴨絲好多,係咪應該叫炒芽菜呢?至於味道偏咸銀絲卷,都幾鬆軟
片皮鴨
雪肪蔣火腿津白,都幾好味,津白味道很鮮,很甜。
雪肪蔣火腿津白
蘭花寶石豆腐,豆腐係用玉子豆腐加上XO醬,味道很夾,有驚喜
水煮沸騰魚,魚片好滑,冇驚喜砂鍋雲吞雞,Ok,味道剛
恭親王燒羊腩,炸得太乾身,太硬
朝陽霸王雞,雞好滑,有雞味
朝陽醬肘肉,賣相特別,味道一般
酥香素鵝,脆而不油,味道適中
小籠包,皮薄多汁,好味
蔥油餅,鬆脆不油
銀絲卷,都幾鬆軟

Other Info. : 是日有朋友生日,訂咗位都等成30分鐘,其他冇訂位嘅都入曬座,要追佢,佢仲要惡過我地話要check, check先 。好啦,卒之有位啦,因訂位時已經訂咗片皮鴨,但係又冇講話可以有2食,等我地食完曬先話個鴨殻加錢可以2食,玩咩大佬,已經食到飽曬點2食呀 !好啦,2食就2食啦,又話炒鴨絲會跟生菜,到咗問佢地啦,離譜到佢話佢冇講過話有,仲講到好似我地屈佢添 !真係火都嚟埋,咁咪叫佢搵經理過嚟啦,佢點之搵個掃把過嚟,做咩啫,我要搵經理呀,你叫個掃把過嚟做咩!但係原來個經理都好難搵,要等成十幾二十分鐘先嚟,嚟到仲唔係要熄事寧人,仲要想解釋話大家有啲誤會,其實背後係想話唔好再屈,大佬、幾塊生菜啫,我地仲要成枱人聽到佢話有,咁唔算屈呀?最後卒之要講咗好耐佢先至好唔願意咁比番我地,唉!食飯啫,都仲要咁勞氣!仲有,之前我地叫佢換下骨碟,嘩!佢地個態度差到呢,好似好唔願意咁!啲眼神仲要好卑視㖭!仲有同1個waitress,我地10個人叫3壼茶,唔係好過份啫,佢都係比之前D態度。\r\n好啦,我講到依道,我諗大家都好想知道依餐飯食咗幾錢,係食咗2千幾嘅,包括咗每位15大元嘅茶錢,至於食物質素,我只係可以講我只會比65分,終合以上嘅points,小弟一定唔會再光顧依間餐館!亦留待各位決定啦,謝謝!
  • 蘭花寶石豆腐