📍蟲二 (旺角)旺角上海街618號頂樓喺openrice見到蟲二長期係最多收藏嘅餐廳,搞到我成日心思思想一試,終於有機會~~🏞一出lift就會見到餐廳嘅reception。成間餐廳總共分為三個部份, reception嘅位置係第一個室內座位區,中間夾住係室外座位區,最入面嘅就係另一個室內座位區,入面仲有水吧同廚房💁🏻‍♀️🔸炭燒豚肉玉子蛋吐司配小蕃茄 $110依個吐司賣相一流❤️麵包比想像中鬆軟,可惜豚肉中有筋膜部份,比較爛咬🔸伯爵茶傳統班戟 $85蟲二出名嘅打卡食物之一,班戟食落好重伯爵茶味豆,職員好細心提醒要中間切開一半先可以食到中間嘅麻糬,非常貼心😍🔹熱情果梳打 $55好重熱情果味,飲落勁fresh🌱🔹伯爵可可 $55伯爵茶同可可嘅比例好好,可以同時間飲到兩種味🥛通常一講起依間餐廳大多數人都會淨係諗到啲打卡食物同埋佢嘅環境🏞但係我今次去呢間餐廳覺得最值得向大家推介嘅係依間餐廳職員嘅服務態度💁🏻‍♀️由一入餐廳開始職員已經好貼心咁樣講邊層嘅洗手間會比較多位,又唔怕麻煩咁樣幫我地調位我見到隔離枱兩位客人話室外位置有蚊,職員即刻好貼心,提供餐廳自家調製嘅香薰蚊怕水同埋點蚊香🌿整體來講,呢間餐
📍蟲二 (旺角)
旺角上海街618號頂樓

🏞

🔸炭燒豚肉玉子蛋吐司配小蕃茄 $110
炭燒豚肉玉子蛋吐司配小蕃茄

🔸伯爵茶傳統班戟 $85
伯爵茶傳統班戟

🔹熱情果梳打 $55
熱情果梳打

好重熱情果味,飲落勁fresh🌱

🔹伯爵可可 $55
伯爵可可

伯爵茶同可可嘅比例好好,可以同時間飲到兩種味🥛

整體來講,呢間餐廳勁適合影相打卡📸同閨蜜影下女神相

🧾
炭燒豚肉玉子蛋吐司配小蕃茄