同朋友好耐無見,特意揾左間位於灣仔30樓既有格調之餘不會太拘謹的西餐廳過一個girl's night👯餐廳以270度玻璃環繞,可以望到灣仔景色,床邊都是軟沙發座位,空間感十足;雖然有酒吧位,入面燈光不會過分昏暗,裝飾的昏黃小夜燈增添一分情調꒰*∘•·̫•∘*꒱。而呢間重點,當然是有Live Band Music啦ξ´๑•ω•๑`Ҙ!店員表示幾乎每日都會有Live Band,而平日晚上都是2人的light band。我地入座的時候餐廳會播住不同地方的流行曲,音量適中傾下野一流。到左夜晚9點,燈光才會開始調暗,我地今日係有鋼琴+吉他🎸的組合,現場Band同播音樂果然個mood完全唔同!我們呢日是圍繞『月球與地球』的vibe,唱了一系列輕鬆偏抒情的pop, Johnny Mercer的"Moon River" ,帶少少民俗風情的"Lemon Tree" ,Jazz愛好者都聽過的"Fly Me to the Moon" 和廣東流行曲。當日駐場歌手發揮有水準,加上餐廳高質量既音響設備,有情調之中帶一絲輕鬆悠閒,不是傳統酒吧的感覺,適合朋友聚會約會꒰* ॢꈍ◡ꈍ ॢ꒱.*˚‧。・・・・・━━━━━━━・

・・・・・━━━━━━━・・・・・
餐包
免費跟的餐包,有2款 可以免費添喲

餐包

✨香煎三文魚配香滑薯蓉伴蟹肉忌廉汁 $198

香煎三文魚配香滑薯蓉伴蟹肉忌廉汁

係Main方面我地揀左香煎三文魚🐟呢道菜係我同我朋友都覺得今晚之中有驚喜嘅😍香煎三文魚肉質鮮嫩,魚皮爽脆可口,係食完一次會再想食第二次嘅感覺🧡三文魚嘅旁邊有唔少嘅蟹肉汁,當蟹肉遇上忌廉,成個sauce即時變得非常軟滑,再配上一旁嘅香煎三文魚,即刻有種置身於海洋嘅感覺,鮮味十足。而係另一邊嘅薯蓉同樣出色,絕對能夠令平時冇食開薯蓉嘅朋友仔同樣愛上呢道菜。

✨ 慢煮西班牙豬鞍紅酒香草汁 $198

慢煮西班牙豬鞍紅酒香草汁

至於第二個Main我地就揀咗西班牙豬鞍呢一款💛紅酒香草汁嘅味道唔單止唔會蓋過晒豬鞍嘅味道,反而仲會令佢有種淡淡嘅香味,變得更加juicy。成個食嘅過程同味道就好似真係鋸緊排咁,鍾意食肉嘅朋友仔就唔好錯過啦🤣

✨ 卡邦尼意粉 $158

卡邦尼意粉

同一般嘅卡邦尼意粉一樣,入面有煙肉、芝士同埋蛋等等,但係佢特別嘅地方,就係在於佢嗰汁非常濃厚,令人食落去嘅每一啖都係充滿creamy同鹹香味。如果係食之前記得撈勻佢哋,每一啖都包含所有材料就係最好啦🥰另外可以留意返呢一份嘅份量頗大,無論係一個人食定兩個人一齊share,完全唔洗驚唔夠食😋

✨紐約芝士蛋糕 $68

紐約芝士蛋糕

甜品的擺盤非常有驚喜!!輕輕放在黑色石頭盒子上,呢款芝士蛋糕濃厚而味道偏輕盈,味道淡而不膩,配上側邊嘅酸奶,令成個蛋糕多左一種酸酸甜甜嘅感覺,食多啲都唔怕有罪惡感◝꒰´꒳`∗꒱◟🌈

✨比利時脆朱古力慕絲蛋糕 $78

比利時脆朱古力慕絲蛋糕

慕絲蛋糕融合左綿滑嘅慕絲同爽脆嘅脆餅夾心,食起黎層次十足,朱古力蛋糕加上士多啤梨醬,直程令到成個蛋糕變得好impressed💕鍾意食朱古力蛋糕嘅話一定要叫꒰ *ฅ́˘ฅ̀* ꒱

整體(◍•ᴗ•◍):🧡🧡🧡🧡🧡 4.5/5

港島區高層chill景加上舒服的live music,食物方面每一樣我們都係滿意的。
店員服務我個人覺得係酒店水準,貼心!!
整體性價比高有得encore!!
香煎三文魚配香滑薯蓉伴蟹肉忌廉汁
紐約芝士蛋糕