2019-02-15 158 views
@gram_pancakes ————————————————————可能適合對象:#梳乎厘班戟 #梳乎厘.賣點:人氣係日本持續高企,排隊排到嚟香港。甜度(5星最甜):⭐️⭐️濃度(5星最濃):⭐️⭐️⭐️🍴:餐具✔️ / 蠟燭 ✖️ / 冰包 ✖️/ 紙盒✖️🏷:✖️(不設生日牌或寫名)💬:有個男店員好好,好Welcoming,好Nice..(不過都係有時間限制90分鐘,同每人要嗌一份Pancake 或者 嘢飲)🛒:尖沙咀 #cakeup_荃灣線 #cakeup_尖沙咀站🔘:碟裝💰:$118(Tiramisu);$138————————————————————性價比:中去專門店食專門嘢,啱呀!今次就試專整Pancake嘅Gram,試佢個panCAKE。聽說人係係大阪持續no.1,店舖嘅招牌 Premium Pancake,仲同日本一樣,每日限量賣60份!講得限量,仲想試!而上網再Research吓,話佢哋嘅Pancake粉漿係日本製作,連麵粉,雞蛋,同水都係日本貨,再經冷凍送嚟香港店,確保味道同日本最似。好勁咁!我哋星期五6點半鐘左右,冇人排之餘,抓得住6點個轉嘅梳乎厘尾巴,食到一份!賣相,3塊厚厚pa
可能適合對象:#梳乎厘班戟 #梳乎厘.
賣點:人氣係日本持續高企,排隊排到嚟香港。
甜度(5星最甜):⭐️⭐️
濃度(5星最濃):⭐️⭐️⭐️
🍴:餐具✔️ / 蠟燭 ✖️ / 冰包 ✖️/ 紙盒✖️
🏷:✖️(不設生日牌或寫名)
🔘:碟裝
💰:$118(Tiramisu);$138
————————————————————
性價比:中

我哋星期五6點半鐘左右,冇人排之餘,抓得住6點個轉嘅梳乎厘尾巴,食到一份!賣相,3塊厚厚pancake層層疊,鬆軟嘅,加埋配糖漿,牛油Custard、忌廉,其實OK啦,但又未到話去日本值得排2個鐘咁囉。蛋白味好重嘅...唔洗排隊又行過,可以試嘅。

但反而,Tiramisu個個好味喎!雖則冇梳乎厘個個咁軟身,相對地硬啲啲,入面有Custard同朱古力粉。濕身啲,反而兩個揀,味道同食落,我鐘意Tiramisu多啲!!
————————————————————
#cake #birthday #蛋糕 #生日 #生日蛋糕#birthdaycake #hongkong #hkig #香港 #香港限定 #hkbakery #caketionary #caketionaryhongkong #gram #tiramisupancakes #🥞 #大阪 #呃like #相機食先
梳乎厘班戟
Tiramisu 梳乎厘班戟