2024-04-26 245 views
有位朋友住西營盤附近,介紹我去一間樓上西班牙🇪🇸餐廳,話食物高質,環境好chill又充滿氣氛🥰。既然妳講到咁正,雖然係西營盤咁遠,點都要去試下😆。一入餐廳已經感受到一股嘉年華氣氛🎈,餐廳裝修色彩繽紛,空間感十足。餐牌📔選擇唔算太多,但樣樣都好吸引😍。和牛及鵝肝配長法包 $35/件上枱時店員會用火槍輕輕火炙🔥和牛片,肉味焦香,油脂香味四溢,加上中間包有入口即融的鵝肝及底層香脆的多士,口感豐富😍,味道香濃,令人回味無窮😋。卡邦尼墨魚闊扁麵 $188新鮮墨魚🐙切成一條條,又薄又長好似闊扁麵,配埋煙肉及洋蔥,味道鹹香又充滿墨魚香味🤤,充滿驚喜之餘亦非常好食😋。蒜香辣椒煮大蝦 $188大蝦肉厚彈牙,蝦味香濃,混入大量蒜蓉一齊煮,蒜香味特濃又帶微微辣味,非常香口惹味。另配有脆脆多士,可以點配蒜蓉汁一齊食。Iberico Pork Loin with green Asparagus $228豬柳🐖烤至5️⃣成熟,肉色程粉紅色🥰,肉香味突出,質感軟嫩。餐廳安排細心,選用鐵板⬛上枱,如果想熟啲,可以自行把豬柳在鐵板上烙一烙再食😍。傳統西班牙炸脆條 $88脆條炸得非常鬆脆😍,點配朱古力醬🍫或雲呢拿雪

和牛及鵝肝配長法包 $35/件

卡邦尼墨魚闊扁麵 $188

蒜香辣椒煮大蝦 $188

傳統西班牙炸脆條 $88
脆條炸得非常鬆脆😍,點配朱古力醬🍫或雲呢拿雪糕🍦同樣好味,味道各具特色🥰。

傳統西班牙奄列 辣肉腸 $78
整體口感鬆軟,加入了辣肉腸,又辣又甜咁,非常好食😋。

西班牙甜品利口酒 - 咖啡口味 $40
利口酒又稱餐後甜酒🥃,食完甜品再飲,真係一流😋。

既然去得西班牙餐廳,大家可能奇怪點解我冇叫Paella🍛,答案係,好彩我望到隔離枱,個Paella🍛份量大到嚇死人,冇4️⃣個人應該都食唔哂,我得兩個人點食呀😂?

餐廳係4️⃣月2️⃣7️⃣ & 2️⃣8️⃣日會有個 Activity Program,內容豐富。

2024-04-16
Type of Meal