2012-04-10 175 views
之前經過河畔見到餐廳門口幾旺場, 又主打我一向喜歡的手打烏冬, 心思思想一試今日約左my MR. 去食晚餐, 7點去到, 門口有幾個人等, 但場未滿座, 我地等左3.4分鐘就有位間舖好細, 大概有一半的座位都係室外,我地坐左係門口一個角落頭的二人枱位置有d摺, 坐左一陣都無人來倒茶,揀好食物想落單又舉左手一陣都無人應加上張枱好唔穩好unk, 我地就打算坐後面比較近門口的枱呢個時候終於有侍應行埋黎, 佢話唔得因為要拍埋隔離枱比9位坐,最多幫我zip返枱腳okok 順便落單斟茶我揀左吉列豬扒手打烏冬 $42MR.揀左軟殼蟹照燒雞扒飯 $52再加多個小食 盬燒魷魚筒 $45MR. 個軟殼蟹照燒雞扒飯, D 料都幾多, 仲有配菜: 粟米&雜菜絲雞扒幾滑, 汁甜甜地都幾好味, 不過略嫌煎得唔夠香個軟殼蟹好一般, 我試左一啖, 唔夠脆, 無咩蟹味我個手打烏冬, 清湯無特別, 有d粟米同湯帶,, 烏冬不過不失, 對辦既煙un口感,不過如果只係咁我係大昌買包急凍讚歧烏冬自己煮都一樣..仲可以整麵豉湯底.........吉列豬扒炸得幾靚, 不過食落豬扒有d乾, 無左juicy既感覺..最好味都係個魷魚
加上張枱好唔穩好unk, 我地就打算坐後面比較近門口的枱
okok 順便落單斟茶

我揀左吉列豬扒手打烏冬 $42
MR.揀左軟殼蟹照燒雞扒飯 $52
再加多個小食 盬燒魷魚筒 $45
軟殼蟹照燒雞扒飯
雞扒幾滑, 汁甜甜地都幾好味, 不過略嫌煎得唔夠香
個軟殼蟹好一般, 我試左一啖, 唔夠脆, 無咩蟹味

最好味都係個魷魚筒, 兩個人食份量都多多地,
原隻魷魚切開有成十幾廿件..
燒得香, 嫩滑唔會un, 淨係鹽味加檸檬汁已經好夠味,

我同MR.都覺得間野只係一般, 麻麻抵食,
呢個價錢不如去對面沙田食甘味

不過佢其他壽司魚生串燒如何就不得而知啦~~~
Other Info. : 免收加一
2012-04-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 燒魷魚筒