2014-06-13 1611 views
呢晚同朋友仔散步到河畔的烏良食飯,順便欣賞晚上城門河既風光。  去到簡野食,叫左個二人餐,有沙律小食燒物同壽司。  好快上左沙律先!無放題店咁HEA,又比普通連鎖店定食餐新鮮,合格以上。  食物陸續到齊。  燒鯖魚(左上):好香!夠入味!但……之後覺得幾口渴。  鹽酥雞!?(左下):和普通炸雞確係不同,只係我講唔清果種味叫咩,然而並無特別回味之處。  壽司X8(中):最好味係玻璃蝦,其他一般。記得上次火灸壽司極好味,可惜普通二人餐只有凍壽司簡。  烏冬(右):第一次食呢間野時並唔覺得佢D烏冬格外好味,第二次食更覺好一般,超市買稻庭烏冬比佢好。湯底似出前一丁麻油味。下次叫飯食。  Overall都可以,始終一分錢一分貨,二百蚊兩個人食日本野食到好飽,有幾味好味,又可欣賞城門河風光,同好友享受河畔情調,良辰美景,所有野都美化了。會有下次。

去到簡野食,叫左個二人餐,有沙律小食燒物同壽司
  食物陸續到齊。

燒鯖魚(左上):好香!夠入味!但……之後覺得幾口渴。

2014-06-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)