2019-04-17 3669 views
今日同家人一同五人去了位於觀塘宏天金融大廈嘅酒家食晚飯, 見佢海鮮齊全價錢又幾吸引, 一於決定陪屋企人試下。除左有任食火鍋仲有一些海鮮套餐, 好似幾超值。仲有啤酒, 庶水, 果汁及汽水任飲, 竟然平民價就食到海鮮全宴。我地最後點左個十全十美海鮮宴, 雖然呢個係四人餐, 但都足夠我地五人食。咁岩果日係阿哥生日, 仲有壽包及奶皇千層糕贈送作為甜品。非常滿足!十全十美海鮮宴 (4位用) $958 + 1位每位加$200紅燒皇子乳鴿兩隻肉質嫩口, 皮脆多肉, 非常可口。勁蒜蒸元貝蒜味好香, 元貝厚肉但稍微不夠火喉。薑蔥粉絲蟹煲多蟹肉同多粉絲, 非常入味, 薑蔥非常惹味。清蒸游水龍躉夠鮮肉厚同肉質嫰滑, 非常大條。上湯龍蝦伊麵伊麵有點水, 但芝士不濃所以不膩。龍蝦加分, 厚肉鮮甜。椒鹽鮮鮑魚鮑魚太細, 但勝在有口感, 但這個價錢不要要求太有鮑魚味。鮮魷彈牙, 西芹香口。配啤酒一流!酥炸大生蠔保留生蠔鮮味, 酥炸外脆內軟。日式清酒煮大蜆清酒清甜配大蜆帶出甘香, 大蜆肉質厚身彈牙。杏汁燉白肺花膠爽口, 配杏汁非常香甜潤口。濃湯野菌浸鮮蔬最後食個菜加野菌幫助消化, 非常滿足。坦白過呢個價錢真心超值,

紅燒皇子乳鴿兩隻

肉質嫩口, 皮脆多肉, 非常可口。

勁蒜蒸元貝
蒜味好香, 元貝厚肉但稍微不夠火喉。

薑蔥粉絲蟹煲

多蟹肉同多粉絲, 非常入味, 薑蔥非常惹味。
薑蔥粉絲蟹煲

清蒸游水龍躉
夠鮮肉厚同肉質嫰滑, 非常大條。

上湯龍蝦伊麵
伊麵有點水, 但芝士不濃所以不膩。龍蝦加分, 厚肉鮮甜。

椒鹽鮮鮑魚

椒鹽鮮鮑魚

酥炸大生蠔
保留生蠔鮮味, 酥炸外脆內軟。

日式清酒煮大蜆

清酒清甜配大蜆帶出甘香, 大蜆肉質厚身彈牙。
日式清酒煮大蜆

杏汁燉白肺
花膠爽口, 配杏汁非常香甜潤口。

濃湯野菌浸鮮蔬
最後食個菜加野菌幫助消化, 非常滿足。

坦白過呢個價錢真心超值, 以後食海鮮又多一個地方選擇, 下次試下佢地既火鍋先。
2019-04-14
Celebration