2014-12-15 221 views
從鋪頭相片中見到士多啤梨朱古力拿破崙,被它吸引入去幫襯,座位與山座位之間有少許空間,不算擠迫;叫了以下兩款甜品:士多啤梨拿破碎崙,好似土多啤梨+朱古力醬這味比較少有,層層酥皮好鬆脆,配埋朱古力醬→一流!宇治綠茶紅豆奶凍,又覺得係比較少食到的甜品,有宇治的綠茶,面頭有一層紅豆,我覺得綠茶超正 (可能係因為宇治,之前食過出面的宇治綠茶雪糕→超好味),自己無對紅豆有特別喜好,但可能加埋紅豆,顏色會靚 d 同無禁單調吧!聽老闆講,出面好多甜品鋪是現剩買拿破崙的餅皮回去加工,但甜尊的是自家師傅親手做,誠意可加呢!最後,我自己覺得來呢間甜品鋪就應該叫些特別款式的甜品,如果是一般的糖水,我就無乜興趣試了!
2014-12-13
  • 士多啤梨拿破崙