2023-04-18 131 views
📍MamadayCafe就去得多,但玩味十足既cafe就真係好少見😙餐廳好有主題特色,裝潢設計風格都十分趣緻、顏色豐富🤩打卡位一流,每個角落都好適合影相📸️佢既餐牌嘢食名都好趣緻,好搞笑😆🍕點解個個都叫軟殼蟹比薩架 $145軟殼蟹點解個個都會叫?因為真係值得叫😌軟腳蟹原隻上,即叫即炸,炸到勁酥脆咁上碟,炸粉唔會厚,一啖咬落去脆卜卜但又唔會覺得好油膩😉唔同一般個啲,真係會食到軟腳蟹既肉,亦都保留到蟹嘅肉汁,超正🤙個pizza係薄皮既,食落香口脆身,另外佢有蟹柳絲,仲有我最愛嘅千島醬!簡直一流🍽️唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 $135原來唔抱大期望會有驚喜!叫咗原條蒲燒鰻魚(+$28),有半條手臂咁長🤩鰻魚燒汁勁好食,配埋飯一齊食更加冇得輸🤤面頭亦都有唔少紫菜絲,亦都同鰻魚好夾;值得一講嘅係佢哋用嘅蛋係嚟自日本進口嘅雞蛋,所以食落特別有蛋香味✨份量嚟講佢好足,建議大概3-4個人share食就會啱啱好😊🍤求其是但乜都炸啲啦 $102炸物拼盤真係乜都有啲,包括有炸蝦、炸魷魚、炸芝士同炸薯條🍟款式都幾多,而且每樣嘅份量都唔少~面頭,亦都左啲紫菜粉落去,炸得乾身而且食落又夠香脆😈🍫73.5%朱古力最好
📍Mamaday

點解個個都叫軟殼蟹比薩架

🍕點解個個都叫軟殼蟹比薩架 $145
唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯

🍽️唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 $135
求其是但乜都炸啲啦

🍤求其是但乜都炸啲啦 $102

🍫73.5%朱古力最好味 $48
朱古力味好重,上面既朱古力粉亦都好多🤤杯野望落好邪惡,但係佢哋用咗黑朱古力整成,所以飲完唔會話好肥,罪惡感又少咗啲😌,甜得來又帶點苦,鍾意黑朱古力嘅朋友仔可以試吓!

⭐️好味指數:8.5/10

📍Mamaday (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓
點解個個都叫軟殼蟹比薩架