⛵ 對住個海景食嘢真係好chill啊 😊住將軍澳嘅人真係幸福 (講緊食嘢方面😁)沿住海濱長廊開咗好多特色嘅餐廳/cafe,好羨慕 🥺前幾日想靜靜地hea下,就趁me time 同姊妹去咗將軍澳嘅UCR 落腳飲嘢食個lunch,大家食完就去接仔放學 😄Cafe個位置就梗係一流啦,對住個海同橋,地方又夠寬落,除咗堂食外,仲有個角落賣佢地自家品牌嘅用品,同埋有架雪糕車仔提供意大利品牌 Stecco Natura 嘅 gelato 🍦價錢方面都覺得幾抵 😀👍早午餐可以自由選配一杯啡或茶,仲可以free upgrade 選擇燕麥奶添!另外跟餐可以優惠價加配甜品 😍 真係吸引死我呀!呢排食得太多意粉同飯,所以我哋叫sourdough toast食 😊🐙 牛油果辣八爪魚沙律酸種多士 配水波蛋我到呢家都好回味呢碟!😍因為果日我精神麻麻地,好攰,未算有胃口,所以見牛油果感覺清d就嗌。辣八爪魚其實就冇辣味,係食到微微嘅香辣感,八爪魚幾有咬口 👍 可能有牛油果同水波蛋中和返,沙律菜加埋少許醋汁,酸酸地好開胃!😋食哂都仲有位食埋個甜品添,perfect 🤩呢家諗起又好想再食呢 😙❤️🐷 慢煮咖啡豬腩菠菜多士 配
⛵ 對住個海景食嘢真係好chill啊 😊
住將軍澳嘅人真係幸福 (講緊食嘢方面😁)
沿住海濱長廊開咗好多特色嘅餐廳/cafe,好羨慕 🥺

價錢方面都覺得幾抵 😀👍

🐙 牛油果辣八爪魚沙律酸種多士 配水波蛋
牛油果辣八爪魚沙律酸種多士 配水波蛋

我到呢家都好回味呢碟!😍
食哂都仲有位食埋個甜品添,perfect 🤩
呢家諗起又好想再食呢 😙❤️

🐷 慢煮咖啡豬腩菠菜多士 配水波蛋
慢煮咖啡豬腩菠菜多士 配水波蛋

2塊厚切大大塊嘅豬腩,蓋過咗下面嘅酸種多士,夠哂霸氣 😆 豬腩索哂汁夠入味,脂肪比例均勻,肉質都算軟腍 😀

最邪惡就係有2隻水波蛋!一篤開d蛋黃汁漏哂出嚟 🤤

🍵 Uji Matcha Latte
宇治抹茶味夠濃厚回甘,奶亦夠香滑 ❤️
Matcha Latte

☕ Mocha
朱古力同啡味比例適中,好香濃 😘

估唔到甜品比我想像中好食 😀👍
跟餐加配真係抵 🤩

🍫 紅桑子朱古力批
紅桑子朱古力批

朱古力味道夠濃郁,配埋紅桑子,就唔會覺得好漏,酸酸甜甜 😋

🥧 芝麻綠茶批
芝麻綠茶批

賣相已經吸引,個批上半部係綠茶,下半部係芝麻,面頭有黑白芝麻粒,再伴一點紅豆粒享用 😍
味道當然唔駛講,香、濃、綿 😚
真係完全合我心意,因為佢嘅批係冇平時d曲奇撻邊,所以更能完全感受芝麻同綠茶嘅味道,唔會俾其他味道搶走,我個人鍾意呢樣 ❤️😋

本身仲想食杯雪糕架,因為有我最鍾意嘅黑芝麻味 😍 但個肚已經飽到脹哂 😂 唯有下次啦 😆

2023-03-30
$170 (Lunch)
牛油果辣八爪魚沙律酸種多士 配水波蛋
Matcha Latte