2020-07-09 78 views
天氣熱唔知點解特別嗜甜,呢期好似零舍想食甜品咁,行完旺角經過am.pm 聞到蛋香味覺得好吸引,未食晚餐嘅姐決定同frd一人叫一樣嘢嚟share 當正餐!(咁樣落去可能好快會肥一個碼🙈)呢度冇得堂食,即叫即整要等一陣。喺櫥窗望住啲梳乎厘動L都幾過癮😂但係個人就熱到溶,店員見到我流晒汗💦就好好咁派左把扇畀我🌬《靜岡抹茶布丁多士配3.6牛乳雪糕》$55呢個多士有兩大塊,每塊都有竹籤拮住,一人一塊啱啱好。表層烤成焦糖脆面,食落係黃色底啡色面嗰種傳統布甸嘅味道,個熱辣辣嘅多士好軟熟,食到抹茶粉嘅甘,隔離仲有好大pat 忌廉同雪糕。第一啖覺得冰火交融咁好正,但食食下真係覺得超飽,真心唔駛食正餐。Tiffany Blue色嘅雪糕好靚😍😍😍,但溶得好快!不過咁都證明到佢唔係好似M記嗰啲落咁多凝固劑!《炎燒布丁梳乎厘》$50呢個震騰騰嘅布丁梳乎厘好味!😋面頭同樣有脆脆嘅焦糖,啲custard 好似熔岩咁澎湃,整體口感非常鬆軟、入口即融,有啲似食緊有空氣感嘅燉蛋,瞬間食完,呢個我應該可以encore🥰!唯一不足係冇seating要企喺街度食~如果有位坐就好了😢

靜岡抹茶布丁多士配3.6牛乳雪糕

《靜岡抹茶布丁多士配3.6牛乳雪糕》$55