2015-02-12 322 views
食完晚餐又想食甜品,沿路一路行都有幾間甜品舖,不遠處嘅松記等位等到痴線,但甜尊無乜人,只有兩枱客,可能係比較偏離大街嘅關係?行近啲睇下餐牌,價錢比另外幾間新店平少少,而且唔使等,一於試下佢先。火焰雪山就聽得多,但食就第一次。老闆拎上枱時已經覺得好靚,但無火嘅?老闆叫我地等陣,原來佢去左熄燈,係熄哂全間舖啲燈呀!跟住淋上著緊火嘅冧酒,嘩嘩嘩,氣勢十足!!燒左一陣啲火熄左,老闆就走去開返燈。外面係蛋白,入面有一坐山嘅雲呢拿雪糕,好甜加啲酒苦苦地都幾正,但份量太多好飽呀~芒果窩夫賣相不錯,芒果偏酸,芒果醬則超甜,芒果雪糕係一陣芒果精味,主角窩夫新鮮做起,外脆內軟散微温,但蛋味不夠,好一般。士多啤梨心太軟,朱古力,綠茶味就見得多,士多啤梨就第一次見呀,試下先。都好流心喎,士多啤梨果占味,好甜呀~朱古力疏乎梨,好軟身,發得好大,功架十分!少少朱古力味,不太甜,有水準之作!幾樣甜品都幾好,最有誠意真係熄燈點火呢下!!轉頭已經全舖滿坐,原來都好旺場架。

跟住淋上著緊火嘅冧酒,嘩嘩嘩,氣勢十足!!
芒果窩夫
都好流心喎,士多啤梨果占味,好甜呀~

幾樣甜品都幾好,最有誠意真係熄燈點火呢下!!

轉頭已經全舖滿坐,原來都好旺場架。
2015-02-08
$40 (Last Night Supper)