2024-05-08 8 views
尖沙咀厚福街一向都多嘢食🥢,不過大家心目中最有特色嘅韓國菜就係邊間呢🇰🇷?今次我哋就揀咗呢一間裝修、成個環境都超級精緻😍,而且還原度超高嘅韓國餐廳🍺,喺裏面真係完全置身喺韓國街頭嘅熱鬧氣氛。飲住酒、食住惹味韓國小菜😋,好滿足。.♨️火山熔岩辣牛肉湯鍋($131)淨係賣相已經超級澎湃😍,一大卷嘅牛肉,配埋韓式大醬,喺湯鍋裏面滾下滾下真係好治癒🤤!而且每件牛肉都大大片,食落口口感好好👅,配埋又辣又刺激嘅韓式湯底🌶️,仲有洋蔥、大蔥等等嘅配料,真係好有feel。.🍺Terra枝裝啤酒(+$3)嚟得韓國嘅地道飲酒地方「包車」,梗係要嗌埋酒先夠盡興🥳,嗌埋韓國啤酒,陪住咁惹味嘅韓式鍋物,真係好夾😝!.🦀醬油蟹 配 脆脆紫菜($288)仲有一個令我哋念念不忘嘅韓國菜,就係醬油蟹🥺!呢度嘅醬油蟹同樣整得好好,肉質超級鮮味,而且軟腍腍、滑捋捋嘅肉質😍、好香嘅蟹膏😋,配埋韓式紫菜、炸紫菜脆脆,真係好邪惡、好正💕。.🧀拉絲芝士韓式炒雞($128)我哋最後嗌埋呢個打卡名物📸。上面一大篇韓式芝士,上菜嘅時候成隻碟仲係超級熱辣辣🔥,芝士係半熔狀態,每夾起一件雞肉,多拉出好密、好黏嘅芝士絲🤩,好正啊。食落口芝士嘅鹹香
♨️火山熔岩辣牛肉湯鍋($131)
🍺Terra枝裝啤酒(+$3)
🦀醬油蟹 配 脆脆紫菜($288)
🧀拉絲芝士韓式炒雞($128)
我哋最後嗌埋呢個打卡名物📸。上面一大篇韓式芝士,上菜嘅時候成隻碟仲係超級熱辣辣🔥,芝士係半熔狀態,每夾起一件雞肉,多拉出好密、好黏嘅芝士絲🤩,好正啊。食落口芝士嘅鹹香味好香濃,配埋雞肉夠軟身🍗,而且炒落有鑊氣,好味😋。
2024-05-04
Type of Meal