2024-03-21 77 views
深水埗石磨筲箕手工河粉 主打即叫即蒸河粉 堅持手工製作 呢次星期日去睇睇佢哋點整 店面細細只有幾個企位 夜晚超多人圍住.望返佢哋資料介紹 佢地用左陳年梯田糙米 磨成米漿再用傳統筲箕蒸河粉 每一底都係即叫即蒸 手工現切成一條條 再加上秘製甜豉油如果鍾意粗啲或者幼啲 都可以落單時候同姐姐講.⭐️手撕雞筲箕河粉$36其實佢哋做法好似皺皮腸粉 但佢哋做法有少少唔同出品河粉薄身 而且細滑 而且米香明顯我鍾意佢哋口感多過腸粉加咗唔少青瓜絲 手撕雞再加埋秘製甜豉油 蔥蒜香 我鍾意會回頭😍.⭐️牛腩/牛三寶筲箕河粉$36/$48同樣牛腩都係鋪滿表面 牛腩煮得好入味 軟霖呢一款相對調味會重啲 因為再多咗一種腩汁腩汁同甜豉油加持下 會蓋過米香.⭐️火鴨絲碗仔翅$28OK大碗 而且超級足料 大量冬菇 火鴨絲 木耳碗仔翅 質地會比較濃厚 幾結身 有其他調味可以自己落.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_深水埗.#粉制良品 (深水埗)地址:深水埗桂林街143H號地下F3號舖.⭐️評分:味道:4/5環境:-/5 堂食有幾個企位服務:-/5抵食:4/5..#飲食 #美食 #優惠 #抵
望返佢哋資料介紹 佢地用左陳年梯田糙米 磨成米漿
OK大碗 而且超級足料 大量冬菇 火鴨絲 木耳
碗仔翅 質地會比較濃厚 幾結身 有其他調味可以自己落
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_深水埗
#粉制良品 (深水埗)
地址:深水埗桂林街143H號地下F3號舖
⭐️評分:
味道:4/5
環境:-/5 堂食有幾個企位
服務:-/5
抵食:4/5

#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #食評
#香港旅遊 #太子美食 #太子必食 #長沙灣美食 #長沙灣必食 #週末好去處 #旺角必食 旺角美食 #深水埗美食 #深水埗必食 #掃街 #河粉
TakeAway