2022-01-31 398 views
一個月前終於成功book到呢間黃店🤗因為之前睇過yellopenrice,但book極都冇位,所以今次好期待個紅蝦麵同carbonara!!可惜疫情關係運輸唔到,所以紅蝦麵暫停供應😢首先店員好有禮貌,一坐低佢哋會講解menu,今次我哋叫左Carbonara、手造意大利寬麵配日本帶子,同埋烤野菌湯。環境方面,座位之間隔得較開,坐落都舒服,廁所都十分乾淨。👍🏻前菜嘅餐包好好食,好似係酸種麵包,兩個醬配麵包都好fresh。烤野菌湯好重菇菌味,飲完好滿足!😋聽講呢度嘅Carbonara係正宗口味,用左蛋同芝士整個醬汁。第一啖食到係好濃嘅蛋香同芝士嘅濃稠,個汁係包住每條意麵,仲有鹹香嘅煙肉,一咬就有種特別嘅油香,整體嚟講好出色!😇😇朋友果碟手造意大利寬麵配日本帶子都好正!個蜆汁非常濃烈,一入口好似飲左啖濃縮嘅蜆湯,比起carbonara嘅鹹香,呢款更著重海鮮嘅鮮味!而帶子份量都幾多。☺️我覺得價錢的確唔係平民路線,但食物質素絕對對得住個價錢,抵呢間店咁多人幫襯!🤩👍🏻下次希望食到佢嘅招牌紅蝦麵!🤤🤤

首先店員好有禮貌,一坐低佢哋會講解menu,

烤野菌湯好重菇菌味,飲完好滿足!😋

下次希望食到佢嘅招牌紅蝦麵!🤤🤤

酸種麵包
烤野菌湯
手造意大利寬麵配日本帶子
傳統卡邦尼手造意大利幼麵
2022-01-31
$250 (Lunch)
酸種麵包
烤野菌湯