2022-05-17 621 views
比起The Butterfly Room更難預訂既Chaat,佢成個月既吉位係一號朝早九點零五分內必定滿曬😲之前搶到既晚市堂食被逼取消,覺得唔心惜就再去個網站睇下,竟然比我見到佢放左四月所有紅日出黎,跟住輕鬆執死雞訂左😱位置比較隱蔽,係K11 Musea五樓既Bayfare Social隔離,不過去到發現個場佔地唔大,而且同場大部份食客都似酒店住客,估計真正放出街既吉位其實好少🫢整體食物都算幾啱我口味,有機會可以再訪😌▪️ Papadam (7.5/10)小食係薄脆片,配上酸中帶辣既醬,類似係百香果加上咖喱味,估唔到個醬又幾吊癮🤫▪️ Baked Samosa(8/10)💲168賣相成個雪糕筒咁,外皮似薄版既春卷皮咁酥脆,頂部有蔥花,而大樹菠蘿口感都整到同肉無異,再加上微辣既印度香料調味咖喱,配埋酸乳酪醬,比預期中惹味得多😛▪️ Chaat Tandoori(7.5/10)💲798呢個真係超級大盤肉,兩個人食飽到上心口🤣魚肉幾嫩滑,有清淡香草味🐟雞肉有少少乾柴,係普通黃咖喱香辣味🐔牛肉外表炭燒到好燶咁,食落有焦香,本身擔心入面嚡口韌身,不過出奇地好軟腍,帶有啲骨膠原既感覺😱反而最多人推介既羊

▪️ Papadam (7.5/10)
Papadam

▪️ Baked Samosa(8/10)💲168

Baked Samosa

▪️ Chaat Tandoori(7.5/10)💲798

Chaat Tandoori

呢個真係超級大盤肉,兩個人食飽到上心口🤣魚肉幾嫩滑,有清淡香草味🐟雞肉有少少乾柴,係普通黃咖喱香辣味🐔牛肉外表炭燒到好燶咁,食落有焦香,本身擔心入面嚡口韌身,不過出奇地好軟腍,帶有啲骨膠原既感覺😱反而最多人推介既羊令我失望,切開係一大舊肥膏同埋筋係中間,但都可能係啱唔好彩我嗰舊係咁,朋友既都嫩口,略嫌調味偏重,配上開心果碎同埋青檸乳酪醬🐑

▪️ Naan - Garlic(7/10)💲88

Naan - Garlic

其實我係叫黑松露味,一開始上左呢個都無咩點為意,食左少少好奇點解無咩味,跟住見到另外一塊面頭有蒜粒,原來係侍應落錯左蒜味🤯口感幾有嚼勁,不過蒜粒加得唔太均勻,我食嗰塊係好似Plain咁😹之後請侍應幫忙跟進,都有比返黑松露既我地🫣

▪️ Black Truffle and Chilli Cheese Naan(7.5/10)💲118

上檯已經聞到好香,熱辣辣幾正,不過比較似係普通餡餅咁,空氣感煙韌度唔及蒜味既,但係食落都有香濃黑松露既菇菌味同溶左既芝士味,凍左就差咁少少會頗油膩🙈

▪️ Mango Lassi (7.5/10)💲100

質感係好厚同稠身,芒果味亦都唔會話係假既人工甜,乳酪味為重,解辣一流,不過好有飽肚感,膩上加膩😂

🔎 整體評分(7.5/10)
Papadam
Baked Samosa