每次係The ONE行街經過呢間Gram Cafe & Pancakes 都好想試,不過多數都大排長龍,所以放棄無入到去食。琴日同男朋友行街又經過,見唔係好多人就排下。.我地大約2:15到,前面有4-5 groups人,我地排左15分鐘左右就有得入座,位置係一張同其他人share嘅圓枱。雖然係圓枱,個座位之間都幾鬆動,唔會好逼,面且圓枱中間有棵樹做decoration,幾得意。成間餐廳以綠色、植物、木頭做主題,都有一種好relax嘅感覺。.我地好好彩咁叫到3:00出爐,限定20分嘅超人氣招牌梳乎厘班戟,因為要準時先出爐,我地等左半個鐘先有得食。雖然要等,但都算值得!超香蛋味嘅班戟配上特製黃油、cream同蜂蜜糖漿,好好食溫馨提示,佢地嘅黃油係偏咸,建議可以一開始落少啲,唔夠先加。入座每人最低消費一樣食物/飲品,所以我地係等pancake嘅同時叫左杯蜜桃沙冰,入面嘅蜜桃係黃桃,所以都幾甜,不過配上沙冰同cream,飲落都唔會太膩!因為有最低消費關係,價值真係唔算平,一杯飲品加個甜品都已經係等於一餐飯嘅價錢,但唔洗排好耐隊嘅情況下值得一試!

超人氣招牌梳乎厘班戟

蜜桃沙冰

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
超人氣招牌梳乎厘班戟
蜜桃沙冰