2022-04-17 1130 views
一位日本朋友介紹,話利園權八嘅下午茶非常超值,除咗價錢實惠外,質素仲非常唔錯,既然連日本人都有呢個 comment,即刻叫老婆訂枱求證😉利園一期上面有好幾間餐廳,沿樓梯上去已感覺裝修不錯,都幾肯定質素唔會差得去邊,門口裝飾既簡單又大體,米之蓮推介牌子掛喺當眼位置,已經俾咗一個好大信心顧客,而裡面亦好有日式居酒屋味道👍今日我哋專程過嚟試佢嘅下午茶,所以一坐低就直接落 order,順帶一提,權八侍應嘅服務非常滿意👌 下午茶$388兩人份,即$194一個人,價錢已好吸引,包括飲品、壽司、串燒及甜點🔻手工啤/純米酒我哋每款點一杯黎試,手工啤係330ml一杯,杯純米酒份量亦唔細,兩杯都冰凍好飲,味道清新芳香,一般餐廳一杯330ml手工啤可以收你$50-60蚊,已經覺得個餐超價😍🔻壽司整盆包括枝豆、沙律、三文魚壽司、吞拿魚壽司及芝麻炸蝦反卷,三文魚及吞拿魚雖然不是極尚級別,但好新鮮,最重要件壽司飯微暖非常好食,我經常話食壽司果件飯係重點,如果唔係,不如食刺身算吧,至於個芝麻炸蝦卷亦非常正,芝麻味出奇地香,讚👍🔻串燒串燒盆包括炸雞翼、蒜片豬頸肉、炸雞肉、日本番薯、杏鮑菇及燒粟米,樣樣即叫即燒,非常香

🔻手工啤/純米酒
Smash  手工啤  &  白鶴純米酒

🔻壽司
壽司

🔻串燒
串燒

串燒盆包括炸雞翼、蒜片豬頸肉、炸雞肉、日本番薯、杏鮑菇及燒粟米,樣樣即叫即燒,非常香脆甘香😋😋

🔻甜點
甜點

到最後嘅甜點盆,包括有椰汁南瓜白玉子、蜜瓜糯米糍、咖啡芝士蛋糕及抹茶蛋糕,係咪覺得有啲誇張?去到甜品都每人有四款,仲要樣樣出色美味,齋睇都幸福感滿分💯,我哋最愛嘅係椰汁南瓜白玉子,難以形容,裡面非常豐富,有湯丸及紅豆🫘,真係好食到冇得頂😄
椰汁南瓜白玉子

唔知大家有冇留意,其實無論係壽司、串燒或甜點都好,實際上枱嘅食物款式,比Menu還要多,所以一路由飲品、壽司、串燒到甜點食落黎嘅時候,真心不停有wow factor 出現,因為以咁嘅環境、服務及食物質素,4個字「物超所值」,可能係我易滿足吧,大家可以黎試吓求證😅
2022-04-15
$215 (Tea)
Smash  手工啤  &  白鶴純米酒
壽司