🍕🤪 美食與玩味兼容。非一般高質西餐🥑🤤🍴 Mamaday📍尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓Mamaday長期穩佔Openrice 最高瀏覽排行榜,又係最優秀開飯熱店,朋友之間都成日聽到呢間餐廳名。聞名不如試味👅👅,今晚終於有機會🤗🤪我地早兩個星期前便預約左星期五晚7pm黃金時段,準時到達,人不算多。牆上的金句: A HUNGRY WOMAN IS AN ANGRY ONE..... So true......🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣就連餐巾、餐具都極具心思🔆 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵🦀🍝好足料,超多蟹肉蟹膏👍🏻🤤🤤🍝意大利扁麵偏硬身,口感彈牙,同d蟹膏蟹肉🦀🦀炒勻後,配合飛魚子同香草,勁有蟹的鹹鮮味,口感豐富有層次❗️好似演奏緊海洋鹹鮮的交響樂呀🎶🎵👻🤪🔆 好邪惡嘅咸蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥🦀🥑🍕超級正❗️🤤🤤🍕個批好薄,批邊好脆,每塊pizza都有牛油果蓉🥑同最少一隻蟹鉗仔🦀,仲有洋蔥芝士同蕃茄🧅🧀🍅就算個批底本身好薄,食落去都好厚好豐富,好有口感😋😋😋😋另外就係鹹蛋黃味🥚真係好突出,食落仲有鹹蛋黃嗰種起沙質感,加埋牛油果蓉同沙律菜🥗的小清新,唔會太”漏”,好好食👍🏻👍🏻👍🏻
🍕🤪 美食與玩味兼容。非一般高質西餐🥑🤤

🍴 Mamaday
📍尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓

聞名不如試味👅👅,今晚終於有機會🤗🤪

就連餐巾、餐具都極具心思

有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵

🔆 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵🦀🍝

好足料,超多蟹肉蟹膏👍🏻🤤🤤

好似演奏緊海洋鹹鮮的交響樂呀🎶🎵👻🤪

好邪惡嘅咸蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥

🔆 好邪惡嘅咸蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥🦀🥑🍕

超級正❗️🤤🤤

就算個批底本身好薄,食落去都好厚好豐富,好有口感😋😋😋😋

但我上網見應該有一片一片牛油果,點解我地嗰個🍕只有牛油果蓉嘅。。。。。。🤒🤒

非一般一般檸檬果皮烏龍茶沙冰

🔆 非一般一般檸檬果皮烏龍茶沙冰 $48🍋☕️

檸檬茶就飲得多,但加埋果皮嘅檸檬茶沙冰就真係未試過。個味道都幾得意幾創新,酸酸地的烏龍茶帶點果皮甘香,都真係幾非一般 🤪

Depends On My Mood Today

🔆 Depends On My Mood Today $92🥂

Cocktail of the day❗️
原來今日餐廳個Mood係士多啤梨Baileys 🍓🤪

正常士多啤梨Baileys味啦,但粒士多啤梨睇落 (同食落)都唔太新鮮,亦都唔甜😓😓

今鋪真係mamaday囉‼️🤣🤪

🐷🐷整體評價:
今餐真係超驚喜,無諗過樓上咖啡店的食物都會咁高質🥑🍕🦀🍝👍🏻

餐廳裝潢的每一個小細節、餐巾、餐具同餐牌上的一字一句、主食與配料的搭配,都能看出餐廳的誠意😀

下次一於再試埋其他創意菜色😍😝
2021-12-03