路經呢間十分吸睛嘅外賣店,又見到都有幾個人等緊外賣,我又去好奇下。呢間餐廳主打花甲粉,有唔同湯底可以揀,我要左麻辣湯底,花甲嘅份量非常多,食落唔會覺得霉或者好淋,而係帶有鮮甜味道,食得出係好新鮮又無沙,功夫同用料都絕不馬虎。配料仲有豆卜同金菇,吸收左隻湯汁非常濃郁惹味。粉絲煙韌彈牙,同樣吸收湯底精華,辣辣麻麻夠過癮!魷魚鬚炸得好香口,份量亦唔少魷魚鬚調味好好食,外皮夠脆,裏面魷魚夠彈牙,大大條又厚身,好食推介!鹽酥香雞同樣炸得非常香脆而且仲有鹽酥香味,一粒粒細細夠曬方便,雞肉夠嫩,好味到停唔到口!食完咁多熱氣嘢,要埋冰凍綠豆沙減輕罪惡感,簡單嘅綠豆沙食落亦好出色,比一般外賣店高質素,又落左陳皮同海帶,用料十足,價錢又唔貴,正!

TakeAway