2021-11-07 148 views
韓閣係荃灣嚟講頗受歡迎一間韓式餐廳平日中午、夜晚、週末每次經過都見幾Full尤其Lunch唔少學生嚟食(學生優惠-$5)轉左呢間鋪位之後 座位多咗同闊落咗 坐得都舒服啲-下午茶嘅炸雞特餐 有半份炸雞、蟹肉田園沙律拼香草薯條、餐飲兩杯!炸雞我哋揀左甜酸味 即叫即炸 上枱時熱辣辣外皮夠脆雞肉都嫩滑 醬汁甜甜酸酸幾開胃不足係有啲🍗炸得唔熟!-套餐嘅蟹肉田園沙律 加咗柚子醬 可以減低炸雞既油膩感!香草薯條都係即叫即炸 份量唔少-韓閣雜錦蛋卷 有蟹籽、泡菜、芝士三款材料好配合 如果蛋卷嘅蛋香味再濃啲會更好-芝士岩漿炒飯 因為見隔離枱個學生哥食好似幾正咁 食完後覺得年輕真好🤣佢一個食哂 我哋兩個食都覺得幾濟吓!芝士岩漿用咗四種芝士醬 所以芝士味點都會濃 而且有奶香味 夠晒邪惡😆炒飯底係泡菜豬肉炒飯 豬肉係一片片豬腩片 泡菜香味都夠-海鮮豆腐湯飯 配料俾得幾多有蝦、魷魚、蜆同青口 另外豆腐夠滑!湯底味道唔錯 飲落少少辣味 有得揀再辣啲更好!-係荃灣想食韓國菜嚟講 呢度價錢唔貴同質素唔差會係優先選擇!
韓閣係荃灣嚟講頗受歡迎一間韓式餐廳
平日中午、夜晚、週末每次經過都見幾Full
尤其Lunch唔少學生嚟食(學生優惠-$5)
轉左呢間鋪位之後 座位多咗同闊落咗 坐得都舒服啲
炸雞我哋揀左甜酸味 即叫即炸 上枱時熱辣辣
外皮夠脆雞肉都嫩滑 醬汁甜甜酸酸幾開胃
不足係有啲🍗炸得唔熟!
韓閣雜錦蛋卷 有蟹籽、泡菜、芝士
三款材料好配合 如果蛋卷嘅蛋香味再濃啲會更好
炒飯底係泡菜豬肉炒飯 豬肉係一片片豬腩片 泡菜香味都夠
湯底味道唔錯 飲落少少辣味 有得揀再辣啲更好!
係荃灣想食韓國菜嚟講 呢度價錢唔貴同質素唔差會係優先選擇!
炸雞特餐
芝士岩漿炒飯