之前睇VLOG,見到有人介紹呢間PIZZA店,話好正好好食,勾起我對PIZZA既食慾😋。黎到果陣只係6:15左右,但估唔到已經FULL左,仲有人排梗隊😱!! 唔通個個都唔哂番工既?! 個場應該可以容納到25-30人,但相當好迫,路都好窄;而且D櫈好硬,坐得唔舒服,食完都快快脆走人。呢度有提供啤酒,不過我唔好酒,所以只係飲水。黎到呢度,十枱有九枱都會叫香蒜芝士焗麵包,原因只得一個,因為夠香夠特別😌。另外再加一個13”PIZZA香蒜芝士焗麵包 ($118)呢個跟本就唔係麵包咁簡單,明明就係PIZZA! 😆大概有我三隻手既SIZE! 賣相非常吸引,芝士焗到有少少焦黃;加上香濃蒜味,垂涎三尺~~😍食落質感似PIZZAHXT既鬆厚批;細心D望,原來小店係用新鮮且磨到好細既蒜蓉,搽勻係整個PIZZA面上,所以蒜味非常濃但又唔會食到一粒粒既蒜,中意重味既朋友一定唔會失望13”My Parma Mix Beautiful Chick ($208)就咁望落去,用料好豐富!!😮全個PIZZA分成6分,略嫌佢分得太少,每份都太大件。😑My Parma果邊用左份量唔少既Parma Ham,而且鹹度適中,唔會太

呢度有提供啤酒,不過我唔好酒,所以只係飲水。

香蒜芝士焗麵包 ($118)

香蒜芝士焗麵包

就咁望落去,用料好豐富!!😮
全個PIZZA分成6分,略嫌佢分得太少,每份都太大件。😑

My Parma果邊用左份量唔少既Parma Ham,而且鹹度適中,唔會太鹹;

Beautiful Chick果邊就好差
,雞肉鞋到一個點,完全唔想食,朋友話食落似乾版雞皇飯個汁。
本身個PIZZA唔算好厚,所以諗住個底可以好脆架啦,點知唔脆不特止,仲要好濕好爛🙄😥,未放入口已經批底同料分開哂…完全無PIZZA既感覺。就連個批邊都唔好食,唔脆之餘仲要又韌又乾😫…
可能簡單D,無咁多料既PIZZA會好D,起碼個PIZZA唔會太濕先

總結,如果中意重口味既朋友,絕對要食佢個香蒜芝士包;至於PIZZA就最好揀D簡單款會比較好
2018-04-27
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)