2023-07-23 274 views
上星期已知今日會係觀塘食飯,就已經 search 定有咩好嘢食😂😂係 openrice 睇個陣係俾d 甜品吸引咗去食呢間餐廳😝😝今日同爸媽5點到餐廳已經有80% full 了,好誇張呀,冇諗過呢個時間食嘢都有咁多人😂😂不過都唔洗等,職員就帶我地3個入去座,坐係梳化位,梳化超腍😂,唔坐得咁腍既人士要注意一下😂職員會俾單,用 QR code落單,主食類只有飯和意粉,小食、甜品和飲品有較多選擇,我地叫咗6樣嘢食,評價如下:1. 蒜香蟹肉意粉 $136份量比較少,可能係我地三個人 share😂蟹肉份量剛好,意粉軟硬適中,味道香口。2. 炸魷魚鬚配芥末籽蛋黃醬 $78份量大份,有好多舊魷魚,口感彈牙3. 蜜糖芥末雞翼 $68有6隻雞翼,大大隻👍👍,芥末味不太重,可以加强芥末,入面d 肉不太入味,熱辣辣整起,皮脆肉滑。4. 松露薯條 $68呢個松露薯條大推!!!👍👍份量大份又多醬,薯條熱辣辣上,十分香口,除左面頭個醬,額外仲有多兜醬,好似唔洗錢咁,3個人都食唔哂 d 薯條😂😂5. Nutella 蕉糖香蕉雪糕窩夫 $86係 app 禁落單個陣,有得揀叫起 or 即叫即整,由製作時間比較耐,我揀

1. 蒜香蟹肉意粉 $136

2. 炸魷魚鬚配芥末籽蛋黃醬 $78
份量大份,有好多舊魷魚,口感彈牙

3. 蜜糖芥末雞翼 $68

4. 松露薯條 $68

5. Nutella 蕉糖香蕉雪糕窩夫 $86
係 app 禁落單個陣,有得揀叫起 or 即叫即整,由製作時間比較耐,我揀咗即叫即整,食哂d 主食同小食就泥咗,時間剛剛好,窩夫口感特別,切落去好硬,食落去有脆口,咬個陣有麻糬的煙 un😂😂雪糕是 movenpick,有質素的保証。

6. 原味溶岩梳乎厘班戟 $86
呢個都係有得揀叫起 or 即叫即整,我都係揀即叫即整,呢個製作時間仲耐過窩夫,食完窩夫就泥咗,賣相好靚,打卡一之選,食落真係超梳乎,好軟腍腍,味道唔甜,好好食😍😍

整體來說,餐廳食物味道不錯,甜品出色,食午餐或下午餐是一個唔錯既選擇,但對晚餐來說,
主食的類型唔多,只有飯同意粉,如果有 pizza 就好喇😝,小食就想有法式焗田螺😂😂職員服務很好,食甜品個陣有主動提供碟更換。3個人埋單共食咗5百幾蚊,重點係冇加一呀!晚餐連甜品好抵食呀😍😍食到6點幾走人,門口已經有人排隊等位,目測要等3-5張枱,睇泥呢間餐廳幾受歡迎,下次有機會再試下其他嘢食😋😋
蒜香蟹肉意粉
松露薯條
蜜糖芥末雞翼
Nutella 蕉糖香蕉雪糕窩夫
2023-07-23
$174 (Tea)
蒜香蟹肉意粉
松露薯條