2023-08-19 288 views
呢間叫Cobber Coffee and Tonys Pastry嘅西式coffee shop位於觀塘世貿大樓1樓(要由後樓梯入,都幾隱蔽㗎~)🙈雖然隱蔽,但任何時間嚟都會見到有一定人數嘅客人等緊位,如果趕時間嘅就要自己衡量啦~佢地主打窩夫,梳乎厘同各種特色咖啡同特飲,但令到我震驚嘅係佢地嘅主食都做得好出色!打頭陣介紹一下佢地嘅蒜香蟹肉意粉,碟意粉一放落枱就有好大浸蒜香味飄出嚟,聞一聞真係口水都差啲流出嚟🤤(勁蒜愛好者❤)意粉煮得啱啱好,唔會太硬又唔會太淋,食落仲有啲彈牙!蟹肉絲好香好鮮,配埋意粉一齊食會有一種好綿嘅感覺~再嚟就係明太子忌廉大蝦燉飯,雖然賣相一般,但食落口每一啖都有濃濃嘅明太子味,唔會好鹹或者好膩。講到燉飯真係值得一讚,同意粉一樣煮得啱啱好!有嘢食點可以唔配埋佢哋嘅特色咖啡😆我哋叫咗椰子(咖啡)碎冰,佢係椰子沙冰配Expresso再加焦糖脆。第1啖先飲淨椰子沙冰,滿滿濃香嘅椰子味,第2啖再飲落咗Expresso嘅椰子咖啡,椰子味同咖啡香互相襯托,唔會搶咗對方嘅風味。1杯飲品2種感覺,正阿🤩另一杯我哋叫咗有氣西柚咖啡~飲落唔會好甜,有淡淡嘅西柚香,可能因為氣泡水嘅原因,飲

蒜香蟹肉意粉

明太子忌廉大蝦燉飯

椰子(咖啡)碎冰

有氣西柚咖啡

另一杯我哋叫咗有氣西柚咖啡~飲落唔會好甜,有淡淡嘅西柚香,可能因為氣泡水嘅原因,飲落去酸酸甜甜好開胃😋

2杯飲品都要自己落 Expresso,真係好飲好玩仲好打卡😆
佛手柑啫喱伯爵茶忌廉梳乎厘班戟

食完主食點可以唔食埋佢哋主打嘅甜品😈係我哋想落order嘅時間窩夫已經全部賣哂🥲好彩仲有梳乎厘可以叫🥺大家嚟食一定要落定order叫起啦~我哋叫嘅係佛手柑啫喱伯爵茶忌廉梳乎厘班戟🍰 未放入口已經聞到好濃嘅伯爵茶味,但連埋梳乎厘一齊食又唔會搶哂味, 梳乎厘依然有濃濃嘅蛋香,食落好fuwafuwa軟綿綿☺ 可能因為呢兩樣嘢個味道都比較濃,啲佛手柑啫喱都唔係好食到咩味,呢度有少少失色啦~

推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️/5x⭐️
2023-08-17
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
蒜香蟹肉意粉
明太子忌廉大蝦燉飯