1K
2018-05-06 382 views
朋友見到網上介紹依間pizza鋪,就一於嚟試一試之前星期六晚7點半左右嚟過,但排排下隊嗰陣,店員話驚去到我地會無得食,所以嗰次就食唔到今次平日夜晚未夠7點就去左但最後都排左大半個鐘先有得食排隊既時候都已經諗好左食咩,一有位坐就即刻嗌得一行二人,揀左一個pizza一個意粉本身仲想試蒜蓉包,但肯定會食唔晒就無嗌到意大利白酒肉腸意粉($108)先上左意粉,兩個人share份量啱啱好醬汁creamy得嚟唔算太膩只係味道偏淡左少少,如果再濃味啲應該會再好食啲意粉食到一半,終於都等到期待已久既pizza到時一路排隊已經聞到好香,依家終於都到我地食我地揀左山洞人啖啖肉(左)同雞味濃(右)作為食肉獸,我就覺得山洞人啖啖肉好食啲,味道濃郁啲,而且肉既配搭一流至於雞味濃其實都唔錯,只係我唔鐘意火箭菜既味,而且個白汁配落去都只係一般般佢個pizza底真係世界級咁好食唔會好似啲連鎖店咁又厚又硬,食個餅底就飽咁依個餅底好薄,所以我地兩個人都食得晒成個pizza味道一流環境,服務都唔錯價錢唔算太貴,每人百五蚊就食到飽飽但係佢整pizza既廚房係開放式,比人一路排隊一路睇住佢整,所以廚房既衛生情況都一覽無遺雖然都知
朋友見到網上介紹依間pizza鋪,就一於嚟試一試
今次平日夜晚未夠7點就去左
但最後都排左大半個鐘先有得食
排隊既時候都已經諗好左食咩,一有位坐就即刻嗌得
一行二人,揀左一個pizza一個意粉
本身仲想試蒜蓉包,但肯定會食唔晒就無嗌到

意大利白酒肉腸意粉

意大利白酒肉腸意粉($108)

先上左意粉,兩個人share份量啱啱好
醬汁creamy得嚟唔算太膩
只係味道偏淡左少少,如果再濃味啲應該會再好食啲

山洞人啖啖肉+雞味濃

意粉食到一半,終於都等到期待已久既pizza
到時一路排隊已經聞到好香,依家終於都到我地食
我地揀左山洞人啖啖肉(左)同雞味濃(右)
佢個pizza底真係世界級咁好食
唔會好似啲連鎖店咁又厚又硬,食個餅底就飽咁
依個餅底好薄,所以我地兩個人都食得晒成個pizza

味道一流

環境,服務都唔錯

價錢唔算太貴,每人百五蚊就食到飽飽

雖然都知道個個廚房都係咁上下,但親眼目睹都難免扣少少分
有機會去排隊觀察一下就會明白

2018-04-17
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
意大利白酒肉腸意粉
山洞人啖啖肉+雞味濃