一落車,兩步路就到餐廳🤙🏻!申子個舖位真係十分之就腳方便呀!星期一Blue Monday嚟食,就無我上次週末食咁多人,一入去就有位!-見到水母刺身實在太可愛,忍唔住叫你試吓係咩味道。口感有啲似海蜇頭,但比海蜇頭更加爽脆硬身,食落去有索索聲添,加埋特製豉油汁去提鮮,係一個唔錯嘅頭盤!-申子直頭係和牛專門店呀,我地叫嘅和牛壽司、申子自創海膽鹿兒島和牛燒(內有生蛋及飯在內),甚至係牛舌都好岀色!和牛燒由店員親自係你面前燒至半熟,和牛牛味純而香濃,入口即溶,香味徘徊喺口中一段時間,加上海膽去提岀鮮味,仲有生蛋飯,除左yummy yummy就無其他啦!! -另外我特別推介嘅係比較小人有講過嘅最終餅。外型可愛有趣,入面裝住滿滿嘅吞拿魚蓉同蟹子,仲有色澤感一流嘅牛油果粒係底層,望見到流晒口水🤤!入面嘅材料實在太搶味道,每咬一啖滿口嘅吞拿魚,突然咬破一粒蟹子,蟹子內在嘅鮮甜味爆破,感覺超級清新可口!去到最後一啖,終於感覺到餅身嘅重要性,因為滿口嘅魚肉鮮甜,而食到最後一啖嘅餅皮,竟然有一種中和返成口食完魚蓉而膩咗嘅感覺,係一個好完美嘅完結呀!♥️-吞拿魚壽司都特別多花賢嘢😎個吞拿魚蓉新鮮無比,食落去每啖都
吞拿魚壽司都特別多花賢嘢😎個吞拿魚蓉新鮮無比,食落去每啖都係新鮮鮮嫩嘅肉質,絕對冇鞋口!加上海膽同魚子,已經係頂級食材放入口中,較為新奇嘅食法,係加上一大塊紫菜在外面,紫菜大到係可以包住整個壽司,一口咬落去有外脆內軟嘅感覺,入面嗰種軟滑同滿足感,真係用文字表達唔到出嚟,好好味呀🫨🫨🫨係好好食嘅壽司呀!
海膽炒飯價錢合理,有粒粒嘅乾身炒飯,雖然飯粒過乾,但係上面附帶嘅一小粒海膽,味道好鮮味濃郁,一小啖足以令你係口入面徘徊好長時間,加上炒飯內在都有用海膽、帶子粒、櫻花蝦乾拌混,鐘意食海鮮海膽嘅朋友一定唔可以錯過!
飲品有我去日本居酒屋必叫嘅high ball及chu hai(少量燒酒+juice),款式多而又夠大杯好飲,同朋友cheers就夠哂氣氛🤙🏻🤙🏻🤙🏻
水母
海苔拖羅赤膽壽司