峇里堂

BaliTown
2021-10-13 143 views
一直都好想試吓呢一間裝修好似cafe 但係有印尼菜食嘅餐廳🥰 而且佢哋定價非常親民 精緻嘅主菜晚餐都係$60左右 今晚終於去咗試吓😎飯類有各式各樣嘅選擇 我哋就揀左印尼咖喱牛筋腩飯 加$8仲可以轉金貝飯😛 其實係加咗黃姜粉同香料嘅飯 食落粒粒分明而且好香👍🏻 同印尼咖喱好夾 少少辣 份外惹味😋 牛筋腩份量都幾多 好腍好入味 仲有唔少薯仔都好好食👅小食方面我哋就叫咗雙色咖央多士同參峇醬炒蜆😍 雙色咖央多士外表同平時食到嘅好唔一樣 因為呢度嘅多士係有顏色㗎😆 味道其實同正常都是一樣 熱辣辣夾住牛油同咖央醬 點會唔好食?😎參峇醬炒蜆嘅蜆雖然唔係好大隻 不過粒粒都冇沙 醬汁好正 係係峇里食海鮮會食到嘅海鮮醬汁🤤 甜甜辣辣 令人食完一隻又一隻 仲好掛住去峇里旅行嘅感覺🥲今次我哋就冇叫飲品 取而代之係一個好Igable既甜品 峇里堂珍多公雞冰冰😋 喺椰汁冰上既3款配料分別係紅豆 大樹菠蘿同珍多冰🤤 紅豆好甜好林 大樹菠蘿唔係度度都食到 好正 兩個人share就啱啱好🌟

印尼咖喱牛筋腩飯

雙色咖央多士