2023-11-24 1855 views
今次又去觀塘工廠區搵好嘢食。上網見到呢間餐廳有得食食梳乎厘所以去試下, 個地點都有少少難揾, 要行到入去工廠區入面有個商場。入到去環境好舒適, 地方夠大同闊落, 係一個傾計嘅好地方。我同朋友嗌咗一個set lunch, 再加錢要嘢飲同 梳乎厘。 職員推介豬鞍 所以我哋就嗌咗一個豬鞍嘅set lunch,甜品我地就另上。 因為set lunch所以有餐湯, 餐湯係南瓜湯, 南瓜湯好creamy, 好有南瓜嘅味道。呢個就係豬鞍, 唔好睇細細舊,個豬鞍都好厚肉 但係好淋 ,而且再配薯仔,仲有蘋果蓉 ,所以食落去好fresh 唔會好漏喉。Summer four O five呢個係朱古力雪糕 再配有細細粒嘅brownie蛋糕,當我好飽時食就啱啱好。 個朱古力雪糕好好味 再配埋個bonnie蛋糕 配合得好好。吉士焦糖梳乎厘好耐冇食梳乎厘, 所以叫個原味試下, 梳乎厘做得好好味,暖淋淋 ,食落去好溫暖 ,再配過蜂蜜糖漿 ,唔會話好甜。 仲有配埋啲爆谷 成個甜品都好吸引, 食完真係好飽。我地仲好貪心咁叫多左兩杯野飲, 海鹽kiri 芝士奶蓋枺茶,同士多啤梨沙冰。個賣想未飲已好吸引,又好大杯,朋友杯沙冰
今次又去觀塘工廠區搵好嘢食。

豬鞍

Summer four O five

吉士焦糖梳乎厘

個賣想未飲已好吸引,又好大杯,朋友杯沙冰,飲完話已半飽
我自己就係芝士好蓋,好味,少少喊喊再配上抹茶,飲落去唔會太飽肚。

梳乎里真係超正!!!下次再叫朋友來試下另一些味道。

海鹽kiri 芝士奶蓋抹茶

豬鞍