2020-11-29 340 views
想食Easy Joe都唔容易,一定要提早book位,因為餐廳唔大,又好多人食,所以多數都無walk-in🙈 食物擺盤幾有心機,用嘅碟都好靚😍 不過值得一讚嘅係上菜速度好快,我哋掛住影相搞到食唔切,擺到成枱都係嘢食🤣 •🥢薯蓉黑松露雜菇薄餅 $128黑松露味唔係好濃,但菇味好濃😋薄餅係好薄嘅脆餅,而唔係麵包厚批果啲,食落真係好脆,不過就唔太食到薯茸,同埋一定要襯熱食,因為一凍咗就好油😣•🥢 明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉 $138店員上菜時話啲青瓜絲要同意粉攪勻食嘅,食落真係幾夾幾清新😋~ 明太子味醬嘅幾濃唔會好膩,份量好多,所以會咬到卜卜聲😆 不過櫻花蝦味被明太子味搶咗少少,醬汁凝固得好快,食慢少少就會乾咗😣•🥢 厚條鰻魚蛋包飯 $158鰻魚都幾厚肉,不過食到有少少骨😬 蛋包飯嘅炒蛋好滑,同鰻魚汁好夾,加上入面嘅飯有用鰻魚汁炒過,而非白飯,再加埋旁邊伴碟嘅木魚碎,整體好香好惹味🤤•🥢 泰式軟殼蟹香烤菠蘿酸青瓜漢堡配薯條 $168我對軟殼蟹真係無乜抵抗力,一見到有軟殼蟹就會想叫😆今次嘅軟殼蟹都幾大隻,但炸得有少少油😣麵包有搽牛油再烘,食落好香脆;烤菠蘿都好juicy;泰式汁帶少許香茅同泰式香

🥢薯蓉黑松露雜菇薄餅 $128
薯蓉黑松露雜菇薄餅

🥢 明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉 $138

🥢 厚條鰻魚蛋包飯 $158
厚條鰻魚蛋包飯

🥢 泰式軟殼蟹香烤菠蘿酸青瓜漢堡配薯條 $168
我對軟殼蟹真係無乜抵抗力,一見到有軟殼蟹就會想叫😆今次嘅軟殼蟹都幾大隻,但炸得有少少油😣麵包有搽牛油再烘,食落好香脆;烤菠蘿都好juicy;泰式汁帶少許香茅同泰式香料味,係唔辣嘅,但個汁唔算好夾或者好驚喜~漢堡仲有生菜、洋蔥、蕃茄同酸青瓜,配料幾豐富~另外薯條粗身,但炸得夠脆又唔油👍🏼

🥢 檸檬茶沙冰 $48
檸檬味好香,而且茶味香濃,飲到有一粒粒檸檬肉,雖然沙冰溶得好快,但都唔會變到好淡嘅。
檸檬茶沙冰

🥢 二世祖特濃朱古力 (凍) $48
呢個特濃朱古力奶係我嚟到最最最想叫嘅嘢😍🤣朱古力味真係超濃厚,味道係微微偏苦嘅朱古力,所以飲落唔會好甜,而且口感好滑,好正!鍾意飲濃朱古力嘅一定要叫🤤
薯蓉黑松露雜菇薄餅
厚條鰻魚蛋包飯