2024-05-06 0 views
行行下觀塘見到呢間超級超級超級靚嘅小店,充滿峇里風情,環境好舒服,staff都好好人,食物時間預得好好,仲提我哋要預20分鐘整梳乎厘!香蔥鴨肉芝士墨西哥薄餅超香鴨肉味,一切開就有鴨油,再而係芝士味,溶至拉絲狀態,再加上蔥油,勁香口,而且一啲都唔滯!牛小排紅咖哩意大利飯牛小排煎到七成左右,配上唔會好辣嘅紅咖哩味,每粒飯都掛滿紅咖哩,仲有啲豆同埋菠蘿,食完都唔會滯唔會膩,番茄仲煮得好淋,一咬就係天然茄汁!白酒牛油煮魷魚拌香辣茄子醬初頭驚酒味會濃,但唔會好濃!所以一啲都唔苦,反而係茄子醬超級香,又唔會好鹹,兩者好夾,佢比起紅咖哩會再辣啲,魷魚都好彈牙!重點來了!Tiramisu梳乎厘班戟!好大份!好好食!唔會好甜,咖啡味好香嘅tiramisu!梳乎厘微暖,再加朱古力醬,超級正,呢個一定要嗌!焦糖餅咖啡超得意!係廚師自己整嘅焦糖脆餅!我哋拎一塊出嚟食,超級脆,好香嘅焦糖黑糖味!遇水溶於咖啡turn out好好飲,咖啡味重過焦糖味,好正!陳皮洛神花茶一開頭係微微花香甜味,飲到最後,陳皮味出晒嚟,鹹鹹哋,好舒服,有安神作用!

香蔥鴨肉芝士墨西哥薄餅

牛小排紅咖哩意大利飯

白酒牛油煮魷魚拌香辣茄子醬

重點來了!Tiramisu梳乎厘班戟!

焦糖餅咖啡

陳皮洛神花茶