2024-01-20 670 views
📍麵尊銅鑼灣登龍街18號V Point地下5號舖🍖五香牛腩 + 🐖豬皮 🌶麻辣 (小辣) 米粉 (加底) $42🥩豬頸肉 + 🥕蘿蔔 腩汁 幼麵 (加半底) $37🥛豆漿 $14因為女朋友知我鐘意食車仔麵😋又見我對麵尊既湯底讚不絕口🤤所以放工又陪我去食啦😆佢地既湯底果然冇令我失望🤩清得黎好甜😋今次加左麻辣小辣更加惹味,不過佢地既辣多於麻,個人覺得如果麻啲會香啲🤔五香牛腩好稔,但個人覺得豬頸肉好食啲😋蘿蔔清甜冇渣😍不過發生左個小插曲,就係上次女朋友唔小心倒瀉碗湯🙊整污糟左張枱(同埋我條褲🤣🤣),所以今次我地就格外小心🤢結果今次就到我倒瀉啦🤮由於張枱表面有層蠟,個碗有小小黏住張枱,所以就唔小心倒瀉左🥲雖然(又)倒瀉左要麻煩店員幫忙清潔番,但店員既態度超級好😳冇責怪我地之餘,仲問番我地有冇事,同洗唔洗加番湯比我🥺雖然諗起都覺得非常唔好意思🤮但真係要讚店員既態度超好🥰雖然好驚又倒瀉🤧但真係抗拒唔到咁正既湯底,所以我地都會再去幫襯🤤希望唔會倒瀉第三次啦!😖#bunnytummy_港島#bunnytummy_銅鑼灣#bunnytummy_車仔麵#minjuncartnoodles#香港foodie
📍麵尊
銅鑼灣登龍街18號V Point地下5號舖

🥩豬頸肉 + 🥕蘿蔔 腩汁 幼麵 (加半底) $37

🥛豆漿 $14

#bunnytummy_港島
#bunnytummy_銅鑼灣
#bunnytummy_車仔麵
#minjuncartnoodles
#香港foodie #食好西 #香港美食 #hkfoodblogger
#hkfoodie #hkig #香港好去處 #拍拖好去處
#車仔麵 #車仔麵關注組